Numune hasta kabulüne başladı

Numune hasta kabulüne başladı

Çalışmalarına 2012 yılında başlanılan, yaşanan aksaklıklar sebebi ile yıllardır açılışı bir türlü gerçekleştirilemeyen Numune Hastanesi, ilk hasta kabulüne başladı. Poliklinikler ve acil servis ise kesintisiz hizmetini sürdürecek

Hasta kabulüne AK Parti Konya Milletvekilleri Dr. Abdullah Ağralı ve Dr. Mustafa Baloğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.  Süleyman Dönmez ve hastane yönetimi katıldı. Milletvekilleri beraberindeki heyet ile hastalara gül dağıttı. Ayrıca hastane odaları gezildi. Hastaneye gelen hastalar ise Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını belirtti.

img_4908-001.jpg

KONYA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLDU

Böyle bir hastanenin Konya'da hizmete girmesinin çok sevindirici olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, hastanenin 125 bin metrekarelik kapanı alanıyla Konya'nın en büyüğü olduğuna dikkat çekti. Poliklinik sayısının bine ulaştığını dile getiren Baloğlu, "İlerdeki günlerde servislerin de taşınması ile birlikte hastane tam teşekküllü hizmet vermeye devam edecek" dedi. Hastane safahatının biraz sıkıntılı geçtiğini hatırlatan Baloğlu, "Süreç, 2012 yılının Aralık ayında başladı. Yasal kesintilerden dolayı, bugüne kadar uzadı. Böyle modern bir ortamda Konyalılar'a hizmet verilmesi çok güzel. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Konya, daha güzel hizmetleri hakediyor. İlçelerimiz de dahil hiçbir fiziki eksiğimiz kalmadı. Bu da hükümetimizin sağlığa verdiği önemi gösteriyor" açıklamalarında bulundu.

img_4910-001.jpg

KONYA SAĞLIK ÜSSÜ OLUYOR

Numune'nin hasta kabulüne başlamasının anlamlı olduğunu kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, hastanenin merkezde olması hasebiyle diğer hastanelere göre farklılık gösterdiğine değindi. Merkezde böyle bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu aktaran Ağralı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açılacak mı açılmayacak mı diye söylentiler oldu. Numune Hastanesi, gündemi baya meşgul etti. Ereğli Devlet Hastanesi, Kulu Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı. Beyşehir ve Seydişehir'deki hastaneler tamamlanmak üzere. Cuma günü tomografinin ihalesi yapıldı. Hafta sonu montajı bitirildi. Hasta bakılacak noktaya geldi. Poliklinik ve acilimiz kesintisiz hizmetini veriyor. Tıbbı ekipmanlarımızda montaj aşamasında olanlar var. Konya, sağlıkta bölge üssü olacak. Çok fazla eksiğimiz yok. Hafta sonuna kadar eksiklikler bitirilecek. Ufak tefek ürünlerin siparişini bekliyoruz. Çevre düzenlemesi yoğun şekilde devam ediyor."

AY SONUNA KADAR EKSİKLER BİTİRİLECEK

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise şunları kaydetti: "610 yatak kapasiteli. 17 ameliyathanemiz var. Numune Hastanesi ile birlikte bin 550 nitelikli yatağı halkın hizmetine sunduk. Sağlıkta dönüşüm Konya'da tamamlandı. 2018 yılında sağlıkta gelişim üzerinde duracağız. Tedricen ay sonuna kadar hastanemizi tam teşekküllü hizmete sunacağız.  Halkın konforlu hizmet alabilmesi için bütün çalışmaları yaptık, yapacağız. Son teknolojiyi hastanemize kazandırdık. Sağlığa verilen önem azalmıyor, aksine artıyor." 

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.