Numan Kurtulmuş: Kobani'den Gelenlerin Sayısı 60 Bini Aştı

Numan Kurtulmuş: Kobani'den Gelenlerin Sayısı 60 Bini Aştı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye'nin Kobani kentinden Şanlıurfa Suruç'a gelenlerin sayısının 60 bini aştığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye'nin Kobani kentinden Şanlıurfa Suruç'a gelenlerin sayısının 60 bini aştığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriye sınırında incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa Suruç'a geldi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle sınırı geçen Kobanili kardeşlerimizin sayısı 60 bini aşmıştır." dedi.

Suriye'de 3 yılı aşkın süredir devam eden bir savaş olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Suriye rejiminin halkına karşı yönettiği bir devlet terörü var. Onun sonucu bugün IŞİD denilen bir olgu ile karşı karşıya kalıyoruz. Ve maalesef IŞİD'in Kobani bölgesine yapmış olduğu saldırılar sonucunda yaklaşık 20 köyün IŞİD kuvvetleri tarafından ele geçirilmesinden sonra göç dalgası sınırımıza geldi. Bütün yetkililer hazırlıklıydı. IŞİD’in yaklaşması ile Kobanililerin can güvenliğinin sağlanması için kapılar açıldı." diye konuştu.

Gelenlerin sayısının 60 bini aştığını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Kobani'den gelenlere 'hoş geldiniz' diyorum. Allah bir daha kimseyi göçmen durumuna düşürmesin, en kısa zamanda evinize, yurdunuza dönersiniz. Bu Türkiye açısından bir iftihardır. Bizden çok daha zengin ülkeler bile 60 bin kişiyi bir gün içerisinde alamazlar. İnsanlığın son adası olan bu Anadolu topraklarına dünyanın neresinden kim geldiyse, hoş geldiniz diyoruz, dertlerini çözmeye gayret ediyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.