Numan Kurtulmuş, Meclis'te Yemin Ederken Protesto Edildi

Numan Kurtulmuş, Meclis'te Yemin Ederken Protesto Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, saat 14.00'te Başkan Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı ile toplandı. Birleşimi Sadık Yakut yönetiyor. Milletvekili olmayan ancak dışarıdan kabineye atanan Başbakan Yardımcısı...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, saat 14.00'te Başkan Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı ile toplandı. Birleşimi Sadık Yakut yönetiyor. Milletvekili olmayan ancak dışarıdan kabineye atanan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala yemin etti.

    Kurtulmuş, Meclis kürsüsünde yemin ederken CHP'li vekilin tepkisiyle karşılaştı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 'Harun olmaya geldiler, Karun oldular'; 'Biz AKP gibi Firavunlaşmayacağız' yazılı pankart açtı.

    Numan Kurtulmuş'un Has Parti Genel Başkanı olduğu dönemde kullandığı ifadelerin yer aldığı pankartın açılmasıyla birlikte bir anda Meclis Genel Kurulu karıştı. AK Partili milletvekilleri, pankartın kaldırılması için müdahale etti. Araya CHP'li vekillerin de girmesiyle birlikte kargaşa önlenmeye çalışıldı. Kurtulmuş, kargaşa arasında yeminini tamamladı.

    Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. hükümetin programını okumaya başladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.