Nükleer gerilim piyasaları vurdu

Nükleer gerilim piyasaları vurdu

Altın fiyatları Kuzey Kore ve ABD arasında yaşanan gerilim sebebi ile tarihi rekor kırdı. Bölgede yaşanan sıcak gerilim altın ons fiyatının 1340 dolara yükselmesine sebep oldu

Altın yatırımcılar için güvenilir liman. Yaz boyunca altın fiyatları normal seviyelerde seyrediyordu. Ancak Kuzey Kore ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan gerilim altın fiyatlarını aniden yükselmesine neden oldu. Altının ons fiyatının dün 1.340 dolar ile tarihi rekor kırdığına dikkat çeken Sarraf Fidan'ın sahibi Mehmet Kuşdemir, bunun sebebini Kuzey Kore ve Amerika arasında yaşanan gerilime bağlıyor. Kuşdemir, "Her olay olduğunda altının fiyatı yükseliyor. Kuzey Kore ve Amerika arasında ki sürtüşme sebebi ile altın fiyatları yine yükseldi. Altının onsu tarihi bir rekor kırarak 1340 doları gördü. Geçtiğimiz haftalarda altının ons fiyatı 1230-1250 dolar seviyelerindeydi." dedi.

ALTIN HER ZAMAN GEÇERLİDİR

Altının her zaman olduğu gibi yine en güvenli liman olduğuna da vurgu yapan Kuşdemir, savaş durumunda dövizin geçerliliğini kaybettiğini ancak altının her zaman değerli olduğunu söyledi. Kuşdemir, "Altın her zaman değerlidir. O yüzden yatırımcılar genellikle altına yatırım yapar. Bir ülkede veya bir bölgede savaş çıkarsa orada döviz geçerliliğini kaybeder. Ancak altın dünyanın her yerinde her zaman değer gören bir madendir. Bu yüzden vatandaşlarımıza altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz.

GERİLİM FİYATLARI YÜKSELTİYOR

Kuzey Kore'nin dünya ekonomisi üzerinde bir gerilim yarattığını sözlerine ekleyen Kuşdemir, bölgede ki olayların devam etmesi durumunda altın fiyatının da yükselmeye devam edeceğini ifade etti. Kuşdemir konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kuzey Kore nükleer silahlarını denemeye devam ediyor. Bu denemelerden ise dünya ülkeleri tedirgin oluyor. Ekonomide bu durumlardan etkileniyor. Durum böyle olunca altın fiyatları da buna paralel olarak yükselişe geçiyor. Bölgede ki sürtüşmeler devam ederse altın fiyatı da yükselmeye devam eder. Olaylar son bulursa altın piyasasında fiyatlar normale dönecektir."

GRAM FİYATI 10 LİRA YÜKSELDİ

Fiyatların 1 ay öncesine göre ciddi oranda yükslediğine vurgu yapan Kuşdemir, “Dolarda düşüş yaşandı. Altın ons fiyatlarının 1340 doları bulması ile altın fiyatlarında da yükseliş yaşandı. Bir hafta önce gramı 140  lira olan altın şuan 149 liradan satılıyor. 10 lira gibi bir yükseliş oldu. Bu alıcıları olumsuz etkileyebilir. Ama uzun vadeli yatırım düşünenler yine altını tercih etmelidir" ifadelerini kullandı.  Dün itibariyle altın fiyatları ise şu şekilde: “24 ayar altın-149 TL, 22 ayar altın 142 TL, 18 ayar altın 115 TL, 14 ayar altın 100 TL, 8 ayar altın 75 TL, Ata 2,5-2 bin 437 TL, Tek lira- 975 TL, Yarım altın-493 TL, Çeyrek altın-246 TL.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.