Ntso, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Ntso, Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantı’nın açış konuşmasını yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Türkiye’de ilk kez halk oylaması ile yapılan Cumhurbaşkanlığı...

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.

Toplantı’nın açış konuşmasını yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Türkiye’de ilk kez halk oylaması ile yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında 62. Hükümet’in Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve akabinde kurulan 62. Hükümetin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın yoğun programı sebebiyle katılamadığı toplantıya Başkan Vekili olarak katılan Mehmet Ali Öbekli ise, NTSO’nun Ağustos ayında yoğun bir faaliyet dönemi geçirdiğini belirtti.

Öbekli “Haziran ayı içerisinde KOSGEB desteği ile Kuzey Avrupa ülkelerine turizm sektörüne yönelik gerçekleştirilen başarılı bir organizasyondan sonra, bu kez imalat sektörüne yönelik olarak Almanya Hannover Ticari Araç ve Ekipmanları Fuarı’na organizasyon gerçekleştirilmiş, ancak üyelerimiz tarafından yeterli katılım sağlanamamıştır. Bu fuar sonrasında 19 -23 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Başkenti Paris’te gerçekleştirilecek SİAL Gıda fuarı için çalışmalar tamamlanmış ve üyelerimize duyurusu yapılmıştır. Hemen ardından İtalya’nın Bologna şehrinde gerçekleşecek Tarım Aletleri Fuarı için çalışmalara şimdiden başlanmıştır” dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen eğitim çalışmalarının da devam ettiğini hatırlatan Öbekli, “Odamızda verilen Girişimcilik Eğitimlerinin bu yıl dördüncüsü açıldı, bu eğitimlerde 100’e yakın girişimci adayına eğitim verildi. Bu eğitimlere devam edilmektedir. Pazartesi günü yeni eğitimlere başlanacaktır. Odamızda gerçekleşen Hijyen eğitimlerinde ise 500 ‘e yakın üyemiz yada personeline hijyen eğitimi verilerek sertifikaları verilmiştir. Talep halinde bu eğitimlerinde üçüncüsü verilecektir. Odamız tarafından Dış Ticaret Bilgilendirme semineri 5 Eylülde gerçekleştirilecektir. Bu seminerimizde de Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından ihracat, ihracatla ilgili teşvikler ve mevzuatlar üyelerimize anlatılacaktır. Islah Organize sanayi Bölgesi’nde yaptırılacak olan arıtma sistemi konusunda çalışmalar son safhaya gelmiş durumda olup arıtma ihale aşamasına getirilmiştir” şeklinde konuştu.

Meclis Toplantısına katılan KOSGEB Müdürü Necati Günaydın’da yurtdışı sektörel fuarlar ve KOSGEB projeleri hakkında Meclis üyelerine bilgiler verirken, önümüzdeki günlerde eğitim projeleri hakkında işadamlarına bilgiler verileceğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.