Nsu Davasın Şahitlerinden Polis Muhbirinin Ölümü Yeni İddiaları Gündeme Getirdi

Nsu Davasın Şahitlerinden Polis Muhbirinin Ölümü Yeni İddiaları Gündeme Getirdi

Almanya’da Türklere yönelik ırkçı cinayetlerle gündeme gelen Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresine yakınlığı ile bilinen ve 3 Nisan’da ölü bulunan polis muhbiri Thomas R.


Almanya’da Türklere yönelik ırkçı cinayetlerle gündeme gelen Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresine yakınlığı ile bilinen ve 3 Nisan’da ölü bulunan polis muhbiri Thomas R.’nin ortaya çıkan bir CD ile ilgili daha önce ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu şahsın bir bilgisayar CD’sine NSU ile ilgili bazı bilgileri depoladığı iddia edilirken, soruşturmayı yürüten çevreler yaklaşık 15 bin dosya ve fotoğrafın varlığından söz ediyor. Thomas R.’nin bu CD’yi Karlsruhe’deki savcılığa gönderdi tahmin ediliyor.

Bu yeni CD ile ilgili kod adı “Corelli” olan Thomas R.’nin savcılık tarafından ifadesi alınmak istendiği ancak kendisinin ifadeye çağrıldığı günlerde Paderborn yakınlarındaki evinde 3 Nisan günü ölü bulunduğu bildirildi.

CD ve Thomas R.’nin ölümüyle ilgili Anayasa Koruma Teşkilatı ve Federal İçişleri Bakanlığı yorum yapmaktan kaçınırken, CD’de güvenlik kurumlarını zorda bırakacak bilgiler olduğu da ileri sürülüyor.

Emniyet birimleri söz konusu muhbirin ölümüyle ilgili otopsinin sürdüğünü ancak şeker hastalığı bilinen bu kişinin ölüm sebebinin “dışarıdan bir müdahale ile mi” meydana geldiği araştırılıyor. Karlsruhe Savcılığı’na gönderilen CD ile ilgili soruşturmanın devam ettiği de belirtiliyor.

Almanya’da 2000 ile 2007 yılları arasında 8’i Türk, biri Alman polis, bir de Yunan vatandaşının öldürülmesinden sorumlu tutulan NSU terör hücresinin hayatta kalan tek üyesi Beate Zschaepe, halen Münih’te yargılanıyor.

Uwe Börnhardt ve Uwe Mundlos ise skandalın ortaya çıktığı Kasım 2011’de Eisenach yakınlarındaki bir karavanda ölü bulunmuştu. Hücrenin 1990’lı yılların sonunda yer altına indikten sonra istihbarat ve emniyet kurumlarıyla ilişkisi halen tam olarak aydınlatılmış değil. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.