Not başarı için kıstas değildir

Not başarı için kıstas değildir

Konya'da 450 binden fazla öğrenci karnesini alarak, yarıyıl tatiline girdi. Gençlik Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmeni Mustafa Kılıç, öğrenci ve velilere uyarılarda bulunarak, “Not, başarı için bir kıstas değildir” dedi

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk dönemi bugün sona erdi. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri karne almanın heyecanını yaşadı. İlk dönemin sona ermesiyle birlikte öğrenciler 15 günlük tatile çıktı. Konya'nın çoğu okulunda düzenlenecek törenlerle öğrencilere karneleri dağıtıldı. Öğrenciler kadar, velileri de karne heyecanı yaşadı. Konya'da öğrenciler karnelerini alarak yarı yıl tatiline başladı. Yurt genelinde milyonlarca öğrenci, Konya'da da 450 binden fazla öğrenci karnesini alarak 15 günlük sömestr tatiline çıktı. Karnelerini alan öğrenciler; mutluluklarını, sabahın ilk saatlerinde kendilerine eşlik eden aileleri ile paylaştı. Yaklaşık 4 buçuk ay süren eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu öğrenciler, Şubat tatilinde atacak. 17 Ocakta başlayan sömestr tatili 3 Şubat'ta sona erecek, ve yorucu bir ikinci dönem başlayacak.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL BİR FIRSAT

MEB'in ödev noktasında karar aldığını ve ödev vermeyi yasakladığını dile getiren Gençlik Eğitim Kurumları Psikolojik Danışmanı Mustafa Kılıç da, öğrencilerin ikinci döneme daha zinde girmesi için öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Kılıç, velilere uyarı da yaptı. Sınava hazırlanan öğrenciler için tatilin bir fırsattan ibaret olduğunu aktaran Kılıç, diğer öğrenci gruplarına göre sınav maratonu içinde olan öğrencilerin tatil sürecinde derslerine daha çok asılması gerektiğini kaydetti.

“Sınava girecek öğrenciler, daha başarılı olmak istiyor ve rakiplerine fark atmak istiyorlarsa, diğen öğrenci gruplarına göre tatilde daha fazla ders çalışmalı, soru çözmeli ve konu tekrarı yapmalı” dedi.

DÜŞÜK NOTUN SEBEBİNİ GÜZEL DİLLE KONUŞUN

“Fakat diğer öğrenciler, kitap okuyarak, aile ziyaretleri gerçekleştirerek ve turistik yerleri gezerek stresini atmalı” diyen Kılıç, daha sonra şunları kaydetti: “Öğrencilerin akademik başarıları önemli. Herkes okuyacak diye bir kural da yok. Çünkü ülke olarak bizim farklı istihdam alanları ve bu alanlarda yetişmiş nitelikli elemanlara da ihtiyaçlarımız var. Okumaya gönlü olmayan öğrenciler, fazla zorlanılmamalı. Karnesinde düşük notu olan öğrenciler olabilir. Ailenin tutumu bu anlamda çok önemli. Çünkü ailenin tutumu sadece çocuğu değil, ayrıca ülkeyi de yönetir. Düşük notun sebepleri güzel bir dil ile konuşulmalı. Yükseltmek için, yollar aranmalı. Yanlış bir izlenimle öğrencileri kendinizden uzaklaştırmayın.”

ÖĞRENCİNİN ZAYIF NOTUNA TAKILMAYIN

Karnedeki notlar ne olursa olsun, öğrencilere sevecen yaklaşılması gerektiğinin önemine tekrar tekrar vurgu yapan Kılıç, “Düşük notların telafi edilmesi için, velilerin öğrencilere güven vermesi gerekir. Öğrencinin zayıfına takılmamak lazım. Karne sonuçta sembolik birşey. Olumsuzluklara takılmak yerine, olumlu yönleri görmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Öğrenciler, bu dönemi rahat geçirmeli. Bol miktarda dinlenmeli. Kitap ve Kur'an-ı Kerim okumayı ihmal etmemeli” şeklinde konuştu.

SALİH ACIBADEM

mustafa-kilic-2.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.