Sabit Horasan

Sabit Horasan

N’oluyor böyle

N’oluyor böyle

Gol, gol, gol!

Gol atma becerisine sahip bir futbolcun yoksa… Veya gol umudun duran top organizasyonlarına bağlı kalıyorsa… Maç kazanamazsınız. Bu futbolun baş kuralıdır.

Ne yazık ki Konyaspor bu sezon bunu yaşıyor.

Evet yaşıyor, ama kan kayıbı da sürüyor. Her geçen hafta tehlike biraz daha büyüyor.

Gol atamama sıkıntısına birde hakem hataları ekleniyorsa tehlikenin büyüklüğü apaçık ortaya çıkıyor.

Evet,  üzerine toz konduramadığımız, Avrupa’da düdük çalan, içten pazarlıklı bir hakem, Cüneyt Çakır bu hafta Konyaspor’u katletti.

Dahası,  maçı aldı Sivasspor’a verdi. Atiker Konyaspor’un elini, kolunu bağladı.

Diyeceksiniz ki, Kone ve Bifuma gibi oyunu  domine eden iki futbolcuya sahip Sivasspor ne eder Konyaspor’u yenerdi. Olabilir, ama hakem Sivasspor’a kazanma kapısını ardına kadar açtı. Verdiği penaltıya kargalar bile bilmem neyiyle güler. 

 

Konyaspor üzerine oyunlar mı oynanıyor?

Sezon başında verilen 5 maç seyircisiz oynama cezasının ardından hakem hataları da bunun göstergesi değil mi?

Süper ligde, son iki sezonda ki başarıları ile dikkat çeken ve sıra dışı takım olan Atiker Konyaspor’un önü kesilmek mi isteniyor?

Bu sorulara daha niceleri eklenebilir.

Şimdi, Futbol Federasyonunun başında ki o adama ve MHK Başkanına apaçık soruyorum, Konyaspor üzerine oyun mu oynanıyor? önü kesilmek mi isteniyor?

Diyeceksiniz ki, Konyaspor üzerine böyle oyunlar oynanıyorsa, buna yanlış, eksik ve hatalı transferler yapan yönetim kurulu da öncülük etmedi mi? Evet, etti. Onlarda Atiker Konyaspor’un bu sezon ligde yaşadıklarının önünü açtı.

Yazık ya, Konyaspor’u bu kadar küçük düşürmeye, rezil  etmeye kimsenin hakkı yok.

 

Atiker Konyaspor’un Sivasspor ile oynadığı maça gelirce,

Hafta içerisinde Avusturya’da yapılan Avrupa ligindeki Salzburg maçına ligi düşünerek rotasyonlu kadro ile çıkan yeşil-beyazlılar, Pazar günü Sivas’ta ideal 11’i ile yer aldı sahada.

Konyaspor adına iyi başlayan karşılaşma kötü sonuçlandı.

Her iki takımda iyi mücadele etti. Hakkını vermek lazım.

Ama, Atiker Konyaspor, orta alan organizasyonu sağlanamadığı gibi 3. Bölgede de top tutacak bir forvet oyuncusunun olmaması sonucu rakip ataklarına davetiye çıkartı. Böylece de defans hataları oldu. Rakibin attığı ikinci gol ve kaçırdığı net pozisyonlarda bunu görebiliriz. Birde kaleci Serkan’ın hakkını vermeliyiz. Kurtardığı net 4 pozisyonda farkın artmasını önledi. 

Her şeye rağmen Konyaspor puanla dönebilirdi Sivas deplasmanından. Ama olmadı.

 

Geçtiğimiz hafta da dediğimiz gibi, Mehmet Özdilek’in başlamasıyla takımda küçük kıpırdanmalar oldu.

İlk 9 hafta da alınan beklenmedik sonuçlarla moral olarak geriye düşen ve güvenini kaybeden Atiker Konyaspor’da Sivas maçında bir kez daha gördük ki, moral motivasyonu  sağlanmış ve özgüven vardı takımda. Bunlar elbette ki Konyaspor adına olumlu gelişmeler.

Ama gol sorunu çözülemezse iyi niyet ve yüksek mücadele gücü maç kazanmaya yetmez.

O zaman, devre arasına kadar bu kadro ile gidileceğine göre, teknik adamların takım içerisinde bazı arayışlara girmesi gerekir diye düşünüyorum. 

Örneğin, ofansif özelliği defansif gücüne göre daha iyi olan Skubiç  üçlü savunmama dönülerek acaba sağ ileride oynasa takımın hücum gücü biraz daha artabilir mi?

Skubiç ile birlikte Ömer Ali’yi forvet arkası, Miloseviç’i, forvette oynatarak devre arasına kadar gol sorunu çözülebilir mi?

Taktir teknik adamların.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR