Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Noktalamalar

Noktalamalar

Bugün, doğrudan bir konuyu değil de. Uzun zamandır değinemediğim konuları da içine alabilen birkaç noktalamaları yapmak isterim.
Tabii ki konuların derinliğine inemeden özetle noktalamak olacak bu anlatıma. Oluşumların sırası ile başlamak isterim.
***
Bu hafta belediyelerimizin basın toplantıları haylice vardı. Davet edildiğim bu toplantılar birde kahvaltılı olunca resmî konuşmalardan ziyade tatlı bir sohbet kaynaşışına dönüşüvermişti.
Haftanın ilk günü Meram Belediye Başkanı Sayın Dr. Serdar Kalaycı ile beraber, yıllar evveli yaşamımız içinde geçen diz çökme ve bağdaş kurma suretiyle büyüksiniden lokmalar alırken…
Sayın Kalaycı sazı alarak başlamıştı çalışmalar, yapılması düşünenler ve oluşumlarla ilgili verilere…
21 yıl önce kurulan Meram Belediyesi, nihayet kendi mekânına kavuşmuş olacaktı. Bu mekân Anıt yanında önce hastahane yapılması düşünülürken yüklenicinin devam edememesi ve ruhsat da alınamaması ile Belediye Binası konumuna getirilen ve gelecek yıl açılacak konusu oluyordu.
Kahvaltı sonu yerine gidilen binada Belediyenin tüm konumları yerleşmiş olacağı belirtiliyordu ama….
Acaba oto park sorunu çıkabilecek mi idi? Binanın alt kısmı personel vb. için var idi ama müracaat sahipleri için problem doğuracak olamaz mı idi. Verilen cevap Stadyum DSİ arası cadde genişletilerek hal çaresi düşünülüyordu.
İstasyon civarındaki tarihi taş bina ne zaman enkaz durumuna gelmekten kurtulacak soruma. Hayli kabarık varislerle anlaşmanın sonuna yaklaşıldığı ve hizmete sunulacağı belirtildi.
Basın mensupları günün konusu “Konya Üniversitesi” nerede koşullandırılacak idi. Üç belediyenin kendilerinde yapılanmasını isteyenler arasında olan Sayın Kalaycı Meram’da da bir Üniversite olması arzusundan ileri bir istem içinde olduğu idi. Haklı görülebilirdi ama rüzgâr ne yönde esecek ilerde belli olacaktı.
***
İkinci kahvaltılı toplantı daveti gelmişti ama belediyeden götürmek istedikleri basın mensupları vasıtasına sabahın sekizinde nasıl ulaşabilme problemim vardı. Defalarca yazmama rağmen İstasyon Belediye ve Numune Hastanesi hatta Nalçacı semtine gidebilmek için taksiden başka bir vasıta yoktu.
Belediye uzağından geçen ve Dere’den gelen minibüs ise ağzına kadar dolu olduğundan binme imkânı kalmıyordu. Bu vesile ile gidememe kararında iken sağ olsun sohbet ettiğim dost “Ben seni götürüvereyim” diyerek iştirakimi sağlamış oldu.
Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusü ile o civar mahal gençliğine yakınlığı dolayısıyla istifade edeceği yeni bina…
Kafeterya, oturma ve okuma yanında bilgisayar salonu ile sinema’ya ilave olarak buz pist yerinin bile mevcutluğu güzel bir görünüm ve genişçe bir hizmet yeri olmakta idi.
Kafeteryada ki kahvaltılı toplantısında sazı ele alan ve günün neşesi içinde olduğu siması içinde…
“Şeb-î Aruz Bereketi” diyerek söze başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Av. Tahir Akyürek…
Hukukçuluk ötesi, bir şehir gelişimcisi gibi konuşmaları yerinde ve başarılı hitabetle doldurdu.
Tüm Konya Merkez sahası içinde ki boş arsa ve yapılması gerekenleri izah ederken birim verimleri üzerindeki hafıza yerleşimini güzel adapte etmiş ki her yeri anlatmış oluyordu.
Esas konu olarak, Başbakan’ın 2004 yılından beri her 17 Aralık günü gelişlerinde olduğu gibi bu gelişlerinde de toplu açılışlarını yapacağını vurgularken…
Büyükşehir Belediyemizin Gençlik Merkezi, Marangozlar Hızlı Tren Köprüsü, Selçuk Üniversitesi Köprülü Kavşağı, Selçuklu Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan bazı okulların, ile özel sektör tarafından yaptırılan bir de otelin açılışları yapacağını belirtiyor geniş açıklamalarda bulunuyordu..
Basın mensuplarının “Konya Üniversitesi” yeri üzerinde ki sorulara. Tarafsız ama aslında bir Üniversite yerinin gelişim sahası ve ulaşım gibi konularının önemini belirtirken, Meram İlçesi’ni pek o ortamda göremediği anlaşılmakta ise de. Esas karara ilgililerin varabileceğini. Başkanlığının bir rolü olmayacağını izah etti.
Diğer sorular arasında “KOP 2011 sonunda bitecek” derken tahminim bunun KOP değil de Mavi Tünel aktarması olabileceği idi.
Devamla, okullara ve üniversitelere sınırsız desteğin süreceği, Çağdaş Stadyuma baharda başlanıp 2013 de hizmete gireceği, Yeni Sebze Hali’nin 2011 de yapımına başlanacağı sonrası da önemli bir konuya parmak basarak.
2050 ye kadar su sorunu bulunmayacağını geniş açıklamalarla belirtti.
***
Sayın Akyürek’in Başbakanın hızlı tren ile geleceğinin üzerinde durmadığı yerinde olmuş ki…
“Hızlı Trenle Hoş geldiniz” vb. gibi pankartları okuyarak içeri giren ve bilhassa çoğunluk olan yaşlı aksakallı meraklılar saatlerce bekler ve…
“Yıllar öncesi Kara Tren altı saat rötar yapardı. Şimdi de Hızlı Tren bunu düşüreceği yerde artırıp kırk altı saate çıkarıverdi” sohbetinde iken…
Konya’da değil 30 km. geride ki Pınarbaşı’nda sadece Tren vagonunda basın mensuplarına açıklama veriyordu Sayın bakan.
“Bazı testlerin yapılamadığı için tecrübe seferinin 17 Aralık gününe kaldığı”nın açıklamasını yaparken…
Bendeniz, “Bu zaten belli idi. tahminim o gün de olamayabilecek. Gereksiz siyasi propagandaya dönüşen işlemler yerine hakikatler konuşulsa ne olur ki” diye düşünmeden edemedim.
***
Bu gün Başbakan ve diğer davetlilerin katılacağı belirtilen “Şeb-î Arus Gecesi” ve “duyarlılık” ile ilgili noktalamalarıma gelecek yazıda devam ederiz inşallah
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR