"Nöbeti başka Aybükeler devralacak"

"Nöbeti başka Aybükeler devralacak"

Batman'daki terör saldırısında şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın geçen yıl mezun olduğu Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Batman'daki terör saldırısında şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın geçen yıl mezun olduğu Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Kızımızı, şehidimizi saygıyla anıyoruz ama bu bir bayrak yarışı, görev yarışı. Bu görev yarışında nöbeti başka Aybükeler devralacak, vatan hizmeti ilelebet devam edecek." dedi. 

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman'ın Kozluk ilçesinde, belediye başkanının aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinden geçen yıl mezun olduğunu söyledi.

"Aybüke kızımızı mezun edeli, öğretmenlik için aramızdan göndereli çok olmadı, bir seneden az bir zaman oldu." diyen Şeker, öğretmenliğinin henüz ilk yılındayken şehit edilen Yalçın'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Şeker, üniversitedeki her öğrenciyi ailenin birer ferdi ve kıymetli emanetler olarak gördüklerini belirterek, Yalçın'ın terör saldırısıyla ailesinden, çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden koparılmasından duyduğu üzüntüyü ifade etti. 

Her canın kıymetli olduğunu ancak gençlerin ölümünün daha derin acılar yaşattığını dile getiren Şeker, "Hayatının baharında ve ülkesine hizmet etmek üzere riskli bölgelere görev yapmaya giden öğretmenimizin, polisimizin, doktorumuzun oralarda bulunmasını istemeyenler, toplumun devletle olan bağını koparmak isteyenlerdir." diye konuştu.

Şeker, bölücü teröristlere karşı vatanın tek karış toprağının boş bırakılamayacağını, yurdun dört bir yanına götürülen hizmetin devam edeceğini anlattı.

Terör saldırılarıyla tehditlerle doğuda yaşayan vatandaşların eğitim haklarının ellerinden alınamayacağının altını çizen Prof. Dr. Şeker, şöyle devam etti:
"Kardeşlerimiz bu memleket, bu vatan için, oradaki insanlar için şehit oluyorlar. Oradaki insanlara hizmet için doğudalar. Bunun en çok farkında olanlar da teröristler olduğu için, devletle vatandaşın bağını koparmak üzere oradaki görevlilere saldırıyorlar. Bu maalesef eskiden beri yürütülen ince bir taktik. Teröristler, 'oralarda kimse gidip görev yapmasın, kimse bulunmasın, bu bölgeler kendi kontrollerine kalsın' düşüncesindeler ancak şimdiye kadar hem insanımız hem devletimiz bu konuda taviz vermedi ve oraları boş bırakmadı."

Cehaletin hakim olduğu bölgelerde terörün gelişeceğini, eğitimin terörün azalması için bir fırsat olduğunu vurgulayan Şeker, "Eğitimin olduğu yerde insanları kandırmak ve kullanmak zorlaşıyor. Bu yüzden terör örgütleri, eğitim ve kamu hizmetini engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Allah devlete, millete zeval vermesin. Kızımızı, şehidimizi saygıyla anıyoruz ama bu bir bayrak yarışı, görev yarışı. Bu görev yarışında nöbeti başka Aybükeler devralacak, vatan hizmeti ilelebet devam edecek." ifadelerini kullandı. 

- "Terör ortadan kalkarsa refah seviyesi yükselecek"

Şeker, geçmişte doğuda görev yaptığını, şimdiki çalışma koşullarının eskiye oranla çok daha iyi durumda olduğuna işaret etti.

Doğudaki vatandaşların bölgede görev yapan kamu görevlilerine saygılı, sıcakkanlı ve misafirperver olduğunun altını çizen Şeker, "Kısa süre önce sivil toplum kuruluşlarıyla Mardin, Şırnak ve Şanlıurfa'ya gittik. Bölgede, geçmişe kıyasla, müthiş gelişmeler var. GAP'ın etkisiyle de bu gelişmeler katlanmış durumda. Neredeyse Konya'da olan her şey Mardin'de de var, Şırnak'ta da var, Şanlıurfa'da da var. Tabii terör ortadan kalkacak olursa buralar çok daha zengin, çok daha refah seviyesi yüksek bir noktaya ulaşacak. Bölge insanı da bundan istifade edecek. Vatandaş da bunun farkında, huzur ortamını istiyor, arzuluyor." diye konuştu.  

Ziyaretleri sırasında her türlü imkanıyla ciddi anlamda gelişen, değişen bir bölgeyle karşılaştığını aktaran Şeker, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her köşesi bizim. Her yerine eşit ve adaletli şekilde hizmet götürmeye çalışan bir yönetim söz konusu. Terörle mücadele aynı kararlılıkla devam ettiği sürece, oralarda görev yapan öğretmenlerimiz, doktorlarımız, polislerimiz de bölge halkı da güven ve huzur ortamında, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacaktır. Terör saldırıları devlet ve millet olarak bizleri, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.