Nöbet ücreti hakkımızdır

Nöbet ücreti hakkımızdır

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, sağlık çalışanlarına bayramda nöbet ücreti ödenmesi gerektiğini belirterek, “Nöbet ücretleri sağlık çalışanlarının hakkıdır” dedi.

Sendika binasında konuşan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal,  memurların bayram tatili dolayısıyla izinli olduğu günlerde sağlık çalışanlarının izin yapmadığını söyledi. Zeynel Abidin Uysal, sağlık tesislerinin kesintisiz hizmet etmek zorunda olduğunu dile getirdi.  Uysal, “Bakanlar Kurulu kararı ile kamu çalışanları 28-29 ve 31 Ağustos tarihlerinde 2,5 gün idari izinli sayıldı. İdari tatillerde hafta sonu ve adli tatillerde olduğu gibi resmi kurumlar hizmet vermemektedir. Fakat sağlık kurumları kesintisiz hizmet vermek zorundadır. İdari izinli günlerde bile sağlık çalışanları olarak 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz” dedi.

İDARİ İZİN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Daha önceki bayram nöbetlerinde görevli sağlık personellerinin idari izinli sayılmadığını, 2017 kurban bayramında aynı mağduriyetin yaşanmaması için genel merkezin girişimlerde bulunduğunu ifade eden Uysal, “Daha önceki bayramlarda sağlık personelimiz idari izinli sayılmıyordu. Genel merkezimizin girişimleri ile 2017 kurban bayramında sağlık çalışanları idari izinli sayılacak. Bu sorunun çözümünde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

NÖBET ÜCRETİ ÖDENMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Tüm kamu personelinin bayramda aileleri ile tatil yaparken sağlık çalışanlarının 24 saat hizmet verdiğini dile getiren Uysal, bu sebeple sağlık çalışanlarına nöbet ücretinin ödenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Uysal konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kamu personelleri bayramda aileleri ile tatil yaparken sağlık çalışanları 24 saat hizmet veriyor. Sağlık çalışanlarımızın bu 10 günlük süreçte yapacağı mesailerin bayram nöbetinde olduğu gibi yüzde 50 zamlı olarak ödenmesini istiyor ve talep ediyoruz.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.