Nilüfer, Filistin’e Destek İçin Haykırdı

Nilüfer, Filistin’e Destek İçin Haykırdı

Bursa Nilüfer Kent Konseyi ve Savaş Karşıtı Platformu işbirliğiyle düzenlenen ‘Filistin Halkı Yalnız Değildir’ yürüyüşünde İsrail’e lanet yağdı.İsrail’in Filistin’e karşı düzenlediği harekat sonucu yüzlerce masum insanın...

Bursa Nilüfer Kent Konseyi ve Savaş Karşıtı Platformu işbirliğiyle düzenlenen ‘Filistin Halkı Yalnız Değildir’ yürüyüşünde İsrail’e lanet yağdı.

İsrail’in Filistin’e karşı düzenlediği harekat sonucu yüzlerce masum insanın hayatını kaybetmesi tüm ülkede olduğu gibi Nilüfer’de de tepkiye yol açtı. Nilüfer Kent Konseyi önünde toplanan kalabalık grup, ‘Filistin halkı yalnız değildir’ yürüyüşüyle Üç Fidan Gençlik Parkı’na kadar yürüdü.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri, meslek örgütleri ve çok sayıda Nilüferlinin katıldığı yürüyüş sırasında İsrail karşıtı sloganlar atıldı. Çevredeki vatandaşlarda göstericilere alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sonunda NKK Gösteri Kumpanyası oyuncuları tarafından savaş ve barış içerikli bir oyun sergilendi.

Nilüfer Kent Konseyi ve Bursa Savaş Karşıtı Platformu adına basın açıklaması yapan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, “İsrail’in Gazze’de günlerdir Filistin halkına yönelik acımasızca sürdürdüğü katliamlarını kınıyor, lanetliyoruz. Bizler Ortadoğu’da kan ve gözyaşı değil, tüm halkların eşitlik ve kardeşlik içinde özgürce yaşamasını istiyoruz. İsrail günlerdir sürdürdüğü acımasız saldırılarıyla Gazze’de Filistin halkına ölüm yağdırmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.