Nikah şekeri kazandırıyor

Nikah şekeri kazandırıyor

Eskiden sadece ‘nikah şekeri’ olarak nikah merasiminde dağıtılan hediyeler artır her türlü vesile ile eşe dosta hediye ediliyor. Nişan ve nikahta tercih edilen hediyeler, doğum, doğum yıldönümü, diş bulguru gibi çeşitli günlerde de dağıtılıyor

Hediyeler de günün anlamına göre çeşitleniyor. Hediyelik çeşitlerinde ürün yelpazesinin sınırı da yok. Nikah şekeri ve hediyelik ürün imalatı yapanlar müşteri isteklerini göre yaptıkları tasarımlarla ortaya binlerce farklı ürün koyuyor. Bu hediyelikler 1 liraya da yapılırken kalite ve özelliğine göre 50 lirayı bile bulunabiliyor. Demiryolu Caddesi’nde faaliyet gösteren Şafak Davetiye ve Nikah Şekeri Sahibi Gülistan Şafak, “Son zamanlarda bu tür hediyelikler yaygınlaştı. Nikah şekeri eskiden beri vardı fakat bebek şekeri son zamanlarda çok ilgi görüyor. Doğum gününe özel,  diş çıkaran bebekler için şeker-hediyelik ürünler isteniyor. Genel olarak diş çıkaran bebeklere diş şeklinde hediyelikler sunuluyor. Bu hediyelik ürünleri özel bir sepette müşterilerimize sunuyoruz” dedi.

İHTİYACA GÖRE ÜRÜN İMAL EDİLİYOR

Yaklaşık 7 aydır hediyelik sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirten Şafak, şöyle konuştu: “Eşimle birlikte davetiye işi de yapıyoruz. Bu alanda da ortaya güzel işler çıkarmak için hediyelik ürünlerin satışını ve imalatını yapmaya başladık. Nikah Şekeri, bebek şekeri, nikah ve nişan için süsler, doğum günü organizasyonu ve süsleri, diş bulguru için de süslerimiz ve şekerlerimiz mevcut. Üretim kendimize ait. Müşterilerimizin isteğine göre tasarımı değiştirebiliyoruz veya talebe göre özel tasarım da yapıyoruz.Bunun dışında çocuğu olanlara vermek için de tek olarak hediyelik talepleri oluyor. Bebek doğumları ile birlikte kapı ve oda süslerinin alınması artık standart oluyor. Kapı süslemesi doğumda hastanede başlıyor, evdeki oda kapısı da süsleniyor. Tüm bu ihtiyaçlarda biz taleplere göre ürün ortaya koyuyoruz. Hediyelik ürünlerin büyük çoğunluğu magnetli buzdolabı süslerinden oluşuyor. Bu magnetlerin içerisinde de genel olarak lavanta oluyor. Hoş bir kokusu olduğu için tercih ediliyor.”

KINALAR DA FORMAT DEĞİŞTİRİYOR

Son zamanlarda nişan ve kına organizasyonlarından da talep aldıklarını söyleyen Şafak, konuşmasına şöyle devam etti: “Buna göre ürün çeşitliliğimizi artırdık. Bu tür organizasyonlardan, maskeler, çubuklu yazılar, kınalarda kullanılan mumlar ve kına şekerleri isteniyor. Örnek ürünler veya istenen tasarıma göre hediyelikleri hazırlıyoruz. Her türlü organizasyonun malzeme teminini yapıyoruz.” Hediyelik bütçeleri hakkında da konuşan Şafak, “Bu kapıda n giren her kişinin bütçesine göre biz hediyelik oluşturabiliyoruz. Sonuçta herkesin bu işe ayırabileceği bütçesi farklı. Her bütçeye uygun hediyelik çeşitleri var. 1 liraya da var, 15 liraya da var. Adete göre de  fiyatlar değişiyor. Sayı arttıkça fiyat düşer” ifadelerine yer verdi. Şafak, ‘safakdavetiye.com’ internet adresinden ürünleri hakkında detaylı bilgi alınabileceğini sözlerine ekledi.

HALİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.