Nijerya’da Boko Haram Saldırısı: 70 Militan Öldürüldü

Nijerya’da Boko Haram Saldırısı: 70 Militan Öldürüldü

El Kaide bağlantılı Boko Haram terör örgütü, Nijerya’nın kuzeydoğusunda bulunan Bama kasabasına saldırdı. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’ye 70 km uzaklıkta bulunan kasabanın, Nijerya ordusu ile süren şiddetli çatışmalar sonucunda...

El Kaide bağlantılı Boko Haram terör örgütü, Nijerya’nın kuzeydoğusunda bulunan Bama kasabasına saldırdı. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’ye 70 km uzaklıkta bulunan kasabanın, Nijerya ordusu ile süren şiddetli çatışmalar sonucunda örgütün kontrolüne geçtiği iddia ediliyor.

Çok sayıda Boko Haram militanı ve Nijerya askerinin öldüğü saldırı ile ilgili Nijeryalı kaynaklar ordunun hala Bama’nın kontrolünü elinde tuttuğunu kaydetti. Borno eyaletinin en büyük ikinci kasabasına yapılan saldırıda en az 5 bin kişinin kasabadan kaçtığı ifade ediliyor.

Boko Haram terör örgütü geçen ay Nijerya’da kontrolü altında bulunan kuzeydoğu bölgesindeki köy ve kasabalarda hilafet ilan ettiğini duyurmuştu.

70 BOKO HARAM MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Nijerya güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, saldırının geri püskürtüldüğü ve yaklaşık 70 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Bama kasabasının örgüt tarafından ele geçirildiği doğrulandığı takdirde bunun orduya ait önemli üslerden birine ev sahipliği yapan başkent Maiduguri için büyük tehlike teşkil edeceği belirtiliyor. Yetkililer, Boko Haram’ın bir sonraki hedefinin aynı zamanda örgütün ortaya çıktığı yer olan anahtar kent olmasından endişe ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.