Nijerya Kaçırılan Kız Öğrencilerden 85'i Hala Kayıp

Nijerya Kaçırılan Kız Öğrencilerden 85'i Hala Kayıp

Nijerya hükümeti kaçırılan kız öğrencilerden 85’inin hala militanların elinde olduğunu açıkladı.

Nijerya hükümeti kaçırılan kız öğrencilerden 85’inin hala militanların elinde olduğunu açıkladı. Daha önce, Borno eyaletinin Chibok bölgesindeki yatılı okuldan kaçırılan kızların kurtarıldığını duyuran ordu ise valinin açıklaması üzerine geri adım atarak, arama kurtarma operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

Pazartesi günü gerçekleşen ve Boko Haram terör örgütünden şüphelenilen kaçırma girişiminden, 44 kız öğrenci kaçarak kurtulmuştu. Nijerya ordu sözcüsü Chris Olukolade son açıklamasında, öğrencilerin kurtarılması için gece gündüz çaba verdiklerini, iz sürmede sivil asayiş grupları ve yerli avcılarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

Borno Valisi Kashim Shettimai ise söylenilen rakamın aksine 150-200 civarından kız öğrencinin kaçırıldığını iddia etti. En son Perşembe günü ise kızları kaçırılan ailelerden bazıları, çocuklarını aramak için Sambisa ormanına gitti.

Kaçırılma olayı yine Boko Haram'ın yaptığı iddia edilen ve başkent Abuja’da 75 kişinin hayatını kaybettiği bombalama olayı ile aynı gün gerçekleşti.

Nijerya'da geçen yıl Mayıs ayından beri Borno, Yobe and Adamawa eyaletlerinde Boko Haram ile mücadele için olağanüstü hal ilan eden hükümetin, militanlara karşı etkili mücadele edememesi ülkede büyük tepkiye yol açtı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.