Nijerya, Ebola Ölümüyle Kırmızı Alarma Geçti

Nijerya, Ebola Ölümüyle Kırmızı Alarma Geçti

Nijerya'da Liberyalı bir kişinin Ebola virüsünden ölmesi üzerine, ülkeye girişlerde kırmızı alarma geçildi. Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu, bütün havaalanları, deniz ve kara hudutlarında kırmızı alarma geçildiğini duyurdu. Batı Afrika'da...

Nijerya'da Liberyalı bir kişinin Ebola virüsünden ölmesi üzerine, ülkeye girişlerde kırmızı alarma geçildi. Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu, bütün havaalanları, deniz ve kara hudutlarında kırmızı alarma geçildiğini duyurdu.

Batı Afrika'da şu ana kadar görülmemiş şekilde yayılan ve çaresi bulunamayan Ebola virüsünün, Salı günü Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'nın Lagos Havaalanı'nda bir can alması, ülkede büyük endişeye sebep oldu.

Dünyanın en ölümcül salgınında Şubat ayından beri 660'dan fazla insanın hayatını kaybettiği belirtildi. Gine'den başlayan virüs hızla Liberya ve Sierre Leone'ye yayıldı.

Yetkililerin açıklamalarına göre, geçtiğimiz Pazar günü havaalanında fenalaşan 40 yaşındaki Liberyalı devlet görevlisi hastaneye kaldırılmış, Ebola teşhisinin ardından karantinaya alınmıştı.

Deride kızarıklık, gözlerde kanlanma, karın ağrısı ve kusma gibi belirtileri olan ve kurbanlarının yüzde 90'ını öldüren Ebola'ya karşı, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) gibi kuruluşlar bölgede karantina merkezleri oluşturmuş durumda. Dünya Sağlık Örgütü de (WHO), Batı Afrika'daki Ebola salgınının yayılmasını önlemek için Gana'da 11 ülkenin sağlık bakanını acil toplamıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.