Nihayet başlanıldı!

Nihayet başlanıldı!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uzun süre önce kazı izni çıkmasına rağmen bir türlü başlamayan eski Adalet Parkı'ndaki tarihi kalıntılarda kazılar nihayet başladı. Gecikmenin belediye müteahhit anlaşmazlığından kaynaklandığı öğrenil

Tarihi Şehir Meydanı Projesi kapsamında 2013 yılında başlayan eski Adalet Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sırasında çıkan temel kalıntıları uzun süre açıkta bekletilmiş, kış aylarında kar ve yağış altında kalmıştı. Uzun süre hiç bir çalışma yapılmadan beklenen projede nihayet kazı çalışmalarına başlanıldı. Kazma ve küreklerle yapılan çalışmalarda zaman zaman iş makinaları da kullanılıyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından uzun bir süre önce çıkan kazı iznine rağmen belediye ve müteahhitler arasında yaşanan problemler nedeniyle uzun süre kazı işlemleri başlamamıştı. Bölgede Şehir Meydanı çalışması kapsamında meydanın yanı sıra; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayıyla geçmişte var olan, tarihi dokuya uygun Konya evlerinden bir sokak yapısı da oluşturuluyor. Şehir Meydanı’nda çıkan tarihi temellerin korunmasıyla ilgili de karar çıkmıştı. Şehir Meydanı ile ilgili çalışmalar hemen hemen tamamlanırken Konya evlerinden oluşan soka ta henüz tamamlanmadı. Sokakta bulunan Konya evlerinin sadece bir tanesi kullannıma açılırken diğer evler boş vaziyette bekletiliyor.

ÇİRKİN GÖRÜNTÜ YAKIŞMIYOR

Uzun süredir kazı çalışmalarına başlanması beklenilen tarihi temeller ise açıkta kaldığı için çirkin görüntülere sahne oluyor. Tarihi temeller üzerinde otlar büyümüş, yarım kalan yapım işleri nedeniyle inşaat malzemelerinin oluşturduğu atıklar çevrede istenmeyen görüntülerin oluşmasına neden oldu. Kötü görüntülerin paravanlarla gizlenmesi çalışmaları da işe yaramıyor. Şehir merkezinde bulunan Alaaddin Kılıçarslan Köşkü kazı çalışmaları da yarıda bırakılmış, paravanlarla kapatılmaya çalışılan çirkin görüntüler rağmen vatandaşlardan tepki almıştı. Görüntüler şehri gelen turistler için de kötü bir görüntü oluşturuyor. Şehrin pek çok noktasında yarım bırakılmış çalışmalar şehre gelenlerin aklında olumlu bir izlenim bırakmıyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum