Nifak çıkarmaya kimsenin hakkı yok

Nifak çıkarmaya kimsenin hakkı yok

İrşad Vakfı Kadın Kolları yarın “Kutlu Doğum” programı düzenleyecek. Kamuoyundaki tartışmalarla ilgili konuşan Ahmet Açıkel, “Kimsenin nifak çıkarmaya, Müslümanların kafasının karıştırmaya hakkı yoktur. Kutlu doğum bir vesiledir” dedi

İrşad Vakfı Kadın Kolları tarafından 28 Nisan Cuma günü  (yarın) Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in  (S.A.S.) dünyaya teşriflerinin 1446. sene-i devriyesi münasebetiyle, “Kutlu Doğum” programı düzenlenecek. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda 13.30’da düzenlenecek olan konferansla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Yaka Marina’da düzenlenen toplantıya İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, İrşad Vakfı Danışma Kurulu Başkanı eski Milletvekili Ahmet Açıkel ile Vakıf yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  Toplantıda söz alan İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, “Düzenleyeceğimiz programa konuşmacı olarak kendini mesleğinde ve hizmetlerinde ispatlamış Selçuklu Vaizi Hülya Anıl hanımefendi katılacaktır. Hayat kitabımız Kur’an’ın en muhteşem örneği, kainatın hikmet sebebi Efendimizin 1446. doğum yılının sene-i devriyesinde ülkemizin her köşesinde yakılan çoban ateşi ışık ışık yanmakta ve parlamaktadır” dedi. Bu yılın Kutlu Doğum sloganının “Güven toplumu” olduğunu hatırlatan Doğan, tüm kadınları programa davet etti. 

KAMERİ AYLAR İBADETLERDE KULLANILIR

İrşad Vakfı Danışma Kurulu Başkanı eski Milletvekili Ahmet Açıkel ise yaptığı konuşmada Kutlu Doğum programlarını ilk başlatan isim olduğun belirterek, “Kutlu Doğum meselesi Tokat’tan 1967’de o zaman ben öğretmen iken, Ali Kemal Belviranlı’nın bir eserinden etkilenerek bu hareketi başlatmıştım. O kitapta peygamberimizin değişmeyen doğum tarihi kayıtlıydı. 20 Nisan 571 diye yazıyordu. Varlıkların hayatı sene olarak düşünüldüğünde 365 gündür. Bu şemsi aylara göre değişmez. Miladi aylara göre değerlendirilir. Kameri aylar ibadetler için kullanılır. Ramazan’ın başlangıcı, hac ibadetinin başlangıcı gibi. Bunlar her sene 10 gün ileri gelir. Fakat insan hayatı için öyle değil” ifadelerine yer verdi. “Peygamberimize 63 yaşında vefat etti derler. Esasen 61 yaşında vefat etmiştir. 36 senede bir insan kameri aya göre 1 yaş büyük gösterir” diyen Açıkel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un Fethi 1453’te, 29 Mayıs’ta. Nisan’da, Mayıs’ta hiç kutlanıyor mu? İleri geri konuşuluyor. Hadiste ‘Ümmetimin hoş gördüğü şeyleri siz de hoşgörünüz ve uygulayınız’ buyruluyor. Böyle güzel günler insanları o konuda bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Peygamberimizin doğumunu bir ibadet olarak kutlanmıyor. O zaman derdiniz nedir? Efendimizin nisanda doğuyor ama kameri aya göre martta doğuyor, ocakta doğuyor, o zaman ne zaman doğdu?”

KUTLU DOĞUM BİR VESİLEDİR

1989’dan bu yana Kutlu Doğum’un resmi olarak kutlandığını kaydeden Açıkel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl ki İstanbul’un fethinde ecdadı tanıyorsak bu tür vesilelerle yeni şeyler öğrenme vesilesi olarak düşünüyoruz. Bunu FETÖ çıkardı diyorlar. Şimdiye kadar neredeydiniz? İleri geri konuşulanlar, düne kadar savunuyordu. Tarihi bir vaka, ne zaman oldu ise o zaman tescillenir. Kutlu doğum bid’at diyorlar. Eğer dinimizin eylemlerine, inanç sistemlerine bir şey sokuyorsak, ‘yapmazsanız hesap verirsiniz’ diye bir şey çıkarırsak, Kur’an ve sünnette bu yoksa, bid’at olur ve haram olur. Onun dışındakiler örftür. Peygamberimizin mescidi bu camiler gibi miydi? Hayır, o zaman hurma dalıyla örtülü mescitler yapalım, bu olmaz. Kötü olan bir şeyi İslam’a sokmaya çalışırsanız ise o zaman haram olur. Kimsenin nifak çıkarmaya, Müslümanların kafasının karıştırmaya hakkı yoktur. Kutlu doğum bir vesiledir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

img_20170426_103456.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum