Kan davasına dönen kardeş davası

Kan davasına dönen kardeş davası

Konyada iki kardeşin çocuklarının birbirini bıçaklamasıyla başlayan, ardından 1 kişinin öldürülüp, 5 ev ile 1 otomobilin yakıldığı olaya ilişkin davanın görülmesine başlandı

Konya’da iki kardeşin çocuklarının birbirini bıçaklamasıyla başlayan, ardından 1 kişinin öldürülüp, 5 ev ile 1 otomobilin yakıldığı olaya ilişkin davanın görülmesine başlandı. Karşı tarafın 2 kişiyi öldürdüğü davanın ise önümüzdeki günlerde başka bir şehirde görülmeye başlanacağı öğrenildi.
Konya’da 8 Ocak 2012 tarihinde merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi’nde birbirlerini bıçaklama yüzünden İbrahim Ö, Hamza Ö. ile amca çocukları Enver Ö. tartışmıştı. Enver Ö’nün babası Nevzat Ö. de, yeğenleri Hamza ile İbrahim Ö'yü tabanca ile vurmuş, İbrahim Ö. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından karşı taraf Nevzat Ö’ye ait 5 ev ile 1 otomobili ateşe vermişti. Yaşanan olaya ilişkin dava bugün Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar baba Nevzat Ö, oğulları Tugay, Volkan ve Enver Ö. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanıklardan cinayeti işlediği iddia edilen baba Nevzat Ö’yü dinledi. İfadesinde cinayetle kendisinin ilgisinin olmadığını öne süren Nevzat Ö, “2007 yılında Hamza oğlum Volkan’ı bıçaklamıştır. Olaydan 15 gün sonra barıştık, aramızda husumet yoktu. İbrahim’in öldürülmesi ve Hamza’nın yaralanması olayı yaşandığında ise, ben inşaat için protokol imzalamaya Meram’a gitmiştim. Olayı telefonla haber verince eve gidemedik. Bu olaydan sonra da oğlum Hakan ile dayısı Ali karşı taraftan vurularak öldürüldü” dedi.

“ÖLDÜRÜLEN KARDEŞİM ÖLDÜRDÜ”
Tutuklu sanıklardan Enver Ö, “Benim daha önce verdiğim ifadeler doğru değildir. Ağabeyim Hakan’ın çocukları olduğu için suçu üstlenmiştim. Hamza ve İbrahim ellerinde bira şişeleri ile geldi. İbrahim ile Hamza, bize karşı hepinizi bilmem ne yapağım diye küfür ediyordu. Ağabeyim bunların avlu kapısına doğru koştu. Ben kendi evimizin önünde kaldım. Ağabeyim İbrahim’le, Hamza’nın peşinden avluya girdi ve 5-6 silah sesi duyulduktan sonra yanıma gelerek ‘Kardeşim suçu sen üstlen’ dedi. Ben de bu yüzden suçu üstlenmiştim. Ben silah kullanmadım, suçlamaları kabul etmiyorum. Hakan ağabeyim de onlar tarafından öldürüldü" diye konuştu.
Diğer kardeşlerin de suçlamaları reddettiği duruşmada mahkeme heyeti, Hakan Ö. ile dayısı Ali Taştan’ın öldürülmesiyle ilgili dosya ve davada tutuklu bulunan sanıkların tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, cinayeti işlediği iddia edilen babanın tutukluluk halinin devamına karar verirken, 3 kardeşi tahliye etti.
İbrahim Ö’nün öldürülmesinden sonra 14 Mart 2012 tarihinde önceki olayda yaralanan ve tedavisinin yapılmasının ardından hastaneden çıkan Hamza Ö, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde amcasının oğlu Hakan Ö. ile onun dayısı Ali Taştan’ı vurarak öldürmüştü. Bu dava ise Aksaray’da görülmeye başlanacak.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.