Sille Himmet Ölçmen Barajı göl oluyor

Sille Himmet Ölçmen Barajı göl oluyor

Selçuklu Belediyesine devredilen Sille Himmet Ölçmen Barajı, uygulanacak proje ile göl haline gelecek. Bölge yeniden düzenlendikten sonra Konya yeni bir piknik ve mesire alanına kavuşacak

Selçuklu Belediyesine devredilen Sille Himmet Ölçmen Barajı, uygulanacak proje ile göl haline gelecek. Bölge yeniden düzenlendikten sonra Konya yeni bir piknik ve mesire alanına kavuşacak

 

DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan protokol ile Sille Himmet Ölçmen Barajı Selçuklu Belediyesine devredildi. Himmet Ölçmen Barajının işletme, bakım, ağaçlandırma ve yönetimi Selçuklu Belediyesine devredilirken, Selçuklu Belediyesi uygulayacağı proje ile baraj ve çevresini yeniden düzenleyerek Konya halkının hizmetine sunacak. Barajın çevresi 1 milyon 56 bin 853 metrekare alana sahipken, su bulunan alanı ise 139 bin 635 metrekare den oluşuyor. Sille Himmet Ölçmen Barajı'nın imza töreni DSİ 4. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. İmza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve Sille Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Sak katıldı. DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, yapılan protokolle Selçuklu Belediyesine devredilen baraj ve çevresinin Konya’ya daha iyi hizmet vereceğini söyledi.

'HALKA HİZMET VERMESİ İÇİN DEVREDİYORUZ'

DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, “Konya Sille Himmet Ölçmen Barajı park ve rekreasyon tesisinin daha güzel daha iyi halka hizmet verecek şekle getirilmesi amacıyla Selçuklu Belediyesi’ne devretmiş bulunuyoruz. Selçuklu Belediyemiz en kısa sürede muhteşem bir proje geliştirerek Konya halkının hizmetine sunacak. Bizlerde vatandaş olarak bu hizmetlerden faydalanacağız” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, yapılan protokolle büyük bir sorumluluk aldıklarını belirterek, Konya halkının rahat hareket edeceği ve suyla buluşacağı bir alan oluşturmak istediklerini belirtti. Altay, “Bugün burada önemli bir imza attık. Sille Himmet Ölçmen Barajı'nın DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Belediyemize devrinin imzası atıldı. Böylece Konya ili içinde bizim mahallemiz olan Sille'de bulunan Himmet Ölçmen Barajı Selçuklu Belediyesine devredilmiş oldu” dedi.

KONYA HALKI SU İLE BULUŞACAK

Altay, “Baraj çevresinde Konyalı hemşehrilerimizin daha rahat hareket edebilecekleri rekreasyon planlaması yaparak hizmete sunacağız. Burada hepimizin hayal ettiği Konya halkının rahat nefes alacağı ve suyla buluşacakları güzel bir tesis olması için çalışmalara hemen başlayacağız. Selçuklu Belediyesi olarak büyük bir sorumluluk üstlenmiş oluyoruz. İnşallah alnımızın akıyla bu işi en iyi şekilde sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

KENT ORMANI OLUŞTURULACAK

Selçuklu Belediyesi Sille Himmet Ölçmen barajı ve çevresinin tüm Konya halkı tarafından en iyi şekilde kullanılması için geniş kapsamlı proje çalışması yapıyor. İlk etapta proje ihalesi yapılacak. Projede, her yaştan her insanın kullanabileceği alanlar oluşturulurken, baraj çevresinde ki ağaç sayısı artırılarak bölge kent ormanına dönüştürülecek.

Sille Barajını göl haline getirecek proje kapsamında Sille Barajı ve çevresi dinlenme, piknik ve mesire alanı olarak kullanılmasının yanı sıra birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapması da hedefleniyor. Yapılması hedeflenen çalışmaların tamamlanmasından sonra baraj büyük bir göle dönüşecek.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.