C plaka ihalesi tek rakamla yapıldı

C plaka ihalesi tek rakamla yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Umum Servis Araçlarını kapsayan C Plaka İhalesi dün Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Umum Servis Araçlarını kapsayan C Plaka İhalesi dün Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. 107 adet C Plakasının 30 yıllık kira ihalesine katılan Okul, Kreş, Taşıma Şirketi ve Şirket yetkilileri ihalenin 80 bin TL’den başlamasının yüksek olduğunu ileri sürerek giriş fiyatının düşürülmesini istedi. Bunun mümkün olmayacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur Başkanlığındaki ihale komisyonu ihaleye katılan firmaların da olurunu alarak ihale bedelini 81 bin TL artı KDV olmak üzere tek rakam olarak belirledi.

14-17 kişilik minibüs ihalesine katılan 107 temsilciden 66 tanesi ihale bedelinin yüksek olduğu gerekçesi ile ihaleden çekildi. Bazı firma sahipleri kira bedelinin 81 bin artı KDV olmak üzere neredeyse 100 bin TL’ye ulaşacağını ifade ederek, “Bu bedel sadece 30 yıllık kira bedeli. Kira süresi 49 yıl olması gerekirken 30 yıl olarak belirlenmiş. Bunun yanı sıra 6 bin TL ihale teminat bedeli yatırdık. Bu parada 30 yıl sonra plakaları Büyükşehir Belediyesi’ne iade ederken geri verilecek. Böyle bir şey olamaz. Biz 81 bin TL artı KDV’yi 25 gün içerisinde ödeyerek zaten tüm şartları yerine getirmiş oluyoruz. Ama bizim yatırdığımız 6 bin TL 30 yıl süre ile belediyenin kasasında kalacak. 30 yıl sonra geri verilecek o zaman bu paranın bir değeri kalır mı “ diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur’da ihale sonunda yaptığı açıklamada, “Bu gün 107 adet 14 ve 17 kişilik minibüslerin C plaka ihalesi yapıldı. Bunlardan 66 tanesi çeşitli nedenlerden dolayı ihaleden çekildi. 16 Ağustos Salı günü 24 ve 29 kişilik Midibüs ihalesi 23 Ağustos Salı günü de 29 kişi ve üzeri yolcu kapasitesine sahip olan otobüslerin ihalesi yapılacak. Minibüslerin ihale bedeli 81 bin TL artı KDV idi. Midibüslerin ihale bedeli 100 bin TL artı KDV, otobüslerin ihale bedeli ise 120 bin TL artı KDV olarak belirlendi. Bu gün ihaleye katılmayan firma sahipleri 15 gün içerisinde yapılacak olan iki ihalede yeniden ihaleye katılabilecek. Bugün ihaleyi alan firma yetkilileri 30 yıl sonra plakaları belediyeyi iade ederek yatırdıkları 6 bin TL’yi geri alacaklar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.