Kadınlara evde iş imkanı

Kadınlara evde iş imkanı

Şura Hac Malzemeleri, üretimini Konyada kendi atölyesinde yaptığı tespih boncuklarını ev kadınlarına dağıtıp dizdiriyor

Bu sayede ev kadınları da ek gelir elde etmiş oluyor

 

Hac malzemeleri ve kasetçilik üzerine faaliyet gösteren Şura Hac Malzemeleri, uzun süredir hediyelik tespihleri Konya’da kendi atölyesinde üretiyor. Akrilik ve kristal malzemeden yapılan boncuklar, çeşitli renk ve desenler verildikten sonra çuvallara doldurularak isteyen ev kadınlarının evine bırakılıyor. Ev kadınları çuvallarla kendilerine getirilen boncukları ücreti karşılığında ipe dizerek tespih haline getiriyor. Bu şekilde Konya’nın dört bir yanındaki yaklaşık 40 eve çuvallarla tespih boncuğu dağıtılıyor.

Şura Hac Malzemeleri Tespih Üretim Atölyesi’nin Ustabaşı Mehmet Toka, akrilik ve kristal malzemenin nasıl tespih haline getirildiğini anlattı. Mehmet Toka, “Kristal malzemeyi boya ile renklendirdikten sonra içinde kalıpları bulunan döküm makinesine yerleştiriyoruz. Bu makine, kristali yüksek ısıda eritiyor ve kalıba basıyor. Tespih boncukları makineden çıkarıldıktan sonra temizlenip çuvallara dolduruluyor. Sonra araçlara yüklenip Konya’nın çeşitli yerlerinde tespih çizim işi yapan ev kadınlarına dağıtılıyor. Ev kadınları tespih boncuklarını ipe dizerek tespih haline getiriyor. Biz bunları daha sonra teslim alıp paketliyor ve satışa hazır hale getiriyoruz. Bir günde bu şekilde ortalama 15 bin hediyelik tespih üretimi yapılıyor” diye konuştu.

Tespihin daha çok hac mevsiminde ve umre döneminde satılmasına karşılık olarak üretiminin hiç durmadığını da söyleyen Mehmet Toka, “Tespih üretimi yaz kış, her dönemde devam ediyor. Çünkü, hac mevsiminde ve umre sezonunda talep patlaması oluyor. Bu talebi karşılamak için stok yapmamız gerekiyor. Burada sürekli olarak üretim yapıyoruz, stokluyoruz. İhtiyaç olduğunda da hazırda bulunan tespihlerimizi hemen talep eden müşterilere ulaştırabiliyoruz” dedi.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
81 Yorum