Nostalji Pazarı artık kurulmayacak

Nostalji Pazarı artık kurulmayacak

Her Pazar günü Kızılay Hastanesi arka tarafındaki park ve sokak içerisine kurulan ikinci el eski eşya alım satım pazarının bugünden itibaren kurulmayacak olması nostalji tutkunlarını üzdü

Halk arasında Bit Pazarı olarak bilinen ve eski tarihleri anlatan nostalji ürünlerin yanı sıra küçük ev eşyası, bisiklet, motosiklet makine parçalarının alınıp satıldığı pazarın kurulmasına bugünden itibaren izin verilmeyecek olması hem buradan ekmeklerini kazanan esnafların hem vatandaşların tepkisine neden oldu.
Her Pazar günü yüzlerce insanın akın ettiği nostalji pazarından rızklarını kazandıklarını ifade eden esnaflar, “Bizim hiçbir kimseye zararımız yok. Sorun bu pazarda bazı olumsuzlukların yaşanması imiş. Sanki diğer pazarlarda hiç mi olumsuzluk yaşanmıyor. Kaldı ki bizim burası herkesin gelip gittiği değil, sadece bu pazara ilgi gösteren kişilerin gelip gittiği bir yer. Burada ki esnaflar müşterilerinin büyük bölümünü tanır. Çünkü her hafta gelen müşterilerimizin bizi sıkıntıya sokacak bir davranışta bulunacaklarını zannetmiyoruz. Ancak mutlaka arada bir kötü niyetli kişiler çıkabiliyor. Bu sorun da hem güvenlik güçleri hem esnaf arkadaşlar tarafından anında çözülüyor” dedi.
Kendilerini sabit bir yer gösterilmediği için yıllarca büyük sıkıntı içerisinde olduklarını ifade esnaflar, “Başka şehirlerde böylesi bir pazar için özel yerler ayrılıyor. Çünkü burada bulunan eski parçalar ve küçük el aletlerini başka hiçbir yerde bulmanız mümkün değil. El aletlerinin yanı sıra nostalji tutkunları da burada kendileri için mutlaka bir takım eşyalar bulabiliyor. Lüks alış veriş merkezlerinde kurulan antikacı dükkanlarında büyük paralar harcayarak alınan eski eşyalar burada oldukça ucuza alınıp satılıyor. Sadece bunun için bile belirli bir pazar yerinin oluşturulması gerekirken hiçbir şekilde yer gösterilmeden önümüzdeki bugün tezgah açmamızın yasaklanmasına bir anlam veremedik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.