New York’ta Bir Doktor Ebola’ya Yakalandı

New York’ta Bir Doktor Ebola’ya Yakalandı

Ebola paniği Amerika’nın en kalabalık şehri New York’a sıçradı. Yakın zamanda Batı Afrika’dan dönen bir doktorda ölümcül virüs tespit edildi. 33 yaşındaki Doktor Craig Spencer, Ebola hastalarını tedavi etmek için Sınır Tanımayan...

Ebola paniği Amerika’nın en kalabalık şehri New York’a sıçradı. Yakın zamanda Batı Afrika’dan dönen bir doktorda ölümcül virüs tespit edildi.

33 yaşındaki Doktor Craig Spencer, Ebola hastalarını tedavi etmek için Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ile gönüllü olarak Gine’ye gitmişti. ABD’ye döndükten günler sonra ateşi çıkan Spenser, daha sonra Bellevue Hastanesi’nde karantinaya alındı. Sağlık Komiseri Mary Travis Bassett, doktorun Gine’den döndüğünden beri günde iki kez kendi ateşini ölçtüğünü söyledi.

Doktor Spenser’in iki arkadaşı ve nişanlısının da karantina altına alındığını belirten Bassett, taksi şöforünün ise hasta ile direk temas kurmadığı için risk altında olmadığını söyledi. Karantinaya alınan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

New York’ta ilk, ABD’de ise 9. Ebola hastası olarak kayıtlara geçen Spencer, yaklaşık 4 bin 900 kişinin hayatına mal olan ölümcül virüsün yayılması ile ilgili yeniden endişelere sebep oldu.

NY BELEDİYE BAŞKANI: PANİĞE GEREK YOK

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Ebola’nın "bulaşması çok zor olan bir hastalık" olduğunu söyleyerek şehir sakinlerine sakin olma çağrısı yaptı. Blasio, “New Yorkluların panik olması için hiçbir neden yok.” ifadelerini kullandı. Vali Andrew Cuomo ise “Bunun beklenmedik bir durum olduğunu söyleyemeyiz.” yorumunda bulundu.

Ebola virüsü, hastalığa yakalanan kişinin vücut sıvılarına doğrudan temas yolu ile bulaşıyor. Hava yolu ile bulaşmasının ise mümkün olmadığı belirtiliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.