New York'ta Binlerce Kişi İklim İçin Yürüdü

New York'ta Binlerce Kişi İklim İçin Yürüdü

ABD'nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından organize edilecek olan "İklim Değişikliği Zirvesi" öncesi binlerce kişinin katılımıyla iklim yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, New York’taki yerel toplulukluklar, uluslararası...

ABD'nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından organize edilecek olan "İklim Değişikliği Zirvesi" öncesi binlerce kişinin katılımıyla iklim yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, New York’taki yerel toplulukluklar, uluslararası sivil toplum kuruluşları, sosyal halk hareketleri, din ve inanç organizasyonları başta olmak üzere toplam 1572 kuruluş destek verdi. Çevreye duyarlı insanlar, 'İklim Zirvesi' öncesi düzenlenen yürüyüşte temiz hava, temiz su ve daha yaşanabilir bir dünya için yürüdü. Organizasyonun, tarihin en geniş katılımlı çevre yürüyüşü olduğu bildirildi. Yürüyüşe yaklaşık 310 binden fazla kişinin katıldığı kaydedildi.

Çevre dostları, devletlerin iş değil icraat yapmalarını istedi. Binlerce insan, ellerindeki pankartla New York'un Columbos Kavşağı'ndan 42 Sokak'a ve oradan 11. Cadde'ye kadar yürüdü.

Aralarında İngiltere, Fransa Afganistan ve Bulgaristan’ın yer aldığı 166 ülkeden katılımın olduğu yürüyüşe BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, ünlü aktör Leonardo DiCaprio katılımlarıyla destek verdi. İklim yürüyüşe katılan Jone Leaven, dünyada son zamanlarda yaşanan iklim değişikliğinin bilimsel olarak incelemesi gerektiğini söyledi. Günlerdir yürüyüşe hazırlık yapan Leaven “İnsanlar bu problemin farkında. Bilim adamlarının iklim değişikliği problemini çözmesini bekliyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan bir başka çevre dostu, Stephanie Miller ise, dünyayının geleceğini düşünen bütün insanların yürüyüşe katılması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.