New York Otomobil Fuarı'nda Binlerce Son Model Araç Görücüye Çıktı

New York Otomobil Fuarı'nda Binlerce Son Model Araç Görücüye Çıktı

ABD’nin New York şehrinde başlayan 114. Uluslararası Otomobil Fuarı'nda son model araçlar görücüye çıktı.

ABD’nin New York şehrinde başlayan 114. Uluslararası Otomobil Fuarı'nda son model araçlar görücüye çıktı. 40’tan fazla otomobil markasının 2015 modellerinin sergilendiği Javits Center’da düzenlenen fuarda, General Motors, Ford, Chrysler gibi Amerika’nın önde gelen araba üreticilerinin yanı sıra, Alman, Japon, Güney Koreli ve İngiliz markaları da yer aldı.

Her yıl ortalama 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan fuar 18-27 Nisan günleri arasında gerçekleşecek. Yaklaşık 78 bin metrekarelik alanda bin adet arabanın sergilendiği fuarda, Alman markası Mercedes’in spor arabası “S63 AMG Coupe” ve Volkswagen'in yeni “Jetta Hybrid” modeli ilgi gören modeller arasında bulunuyor. Tek kapılı S63 AMG, 577 beygir gücüne sahip. Mercedes, spor arabasını 2014 sonbaharda 150 bin dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürmeyi planlıyor. Volkswagen ise Jetta Hybrid modelini görkemli bir törenle tanıttı.

Fuarın en pahalı arabası ise Fransız otomobil markası Bugatti Veyron oldu. Yılda 40 civarında araç üreten Bugatti Veyron, üç saniye içinde saatte 60 mil hıza ulaşabiliyor. Arabanın ortalama fiyatı ise 2 buçuk milyon dolar civarında. İtalyan markası Alfa Romeo ise 22 yıl aradan sonra ilk kez fuardaki yerini aldı. Mazda’nın spor modeli “MX-5 Miata”de bu yıl 25.yıl dönümünü kutladı. Şirket, ABD genelinde satılmak üzere toplam 100 adet MX-5 Miata, sipariş aldı.

Japon markası Nissan ise “Murano” ve “Versa Sedan” modelleri ile şova katıldı. Amerikalı otomotiv devi General Motors (GM) yeni “Z06 Corvette” ve Chevrolet “Trax SUV” modellerini tanıttı. Japonların lüks araba markası Lexus da 2015 model spor ve sedan model arabalarını sergiledi.

Dünyaca ünlü spor araba markası Porshce'nin 1964 yılında ürettiği arkadan itişli “Porsche 911” modeli ise diğer ilgi gören araçlar arasındaydı.

Fuara katılan Jeep şirketi, basın mensuplarına fuar alanında kurulan 5 metre yüksekliğindeki engebeli yolda 4X4 arazi araçlarına binmesine izin verdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.