New York Belediye Başkanı Blasio, Ebola Paniğini Azaltmak İçin Metroya Bindi

New York Belediye Başkanı Blasio, Ebola Paniğini Azaltmak İçin Metroya Bindi

ABD'nin New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şehirde bir doktorun Ebola’ya yakalandığının açıklanmasının ardından halk arasında artan paniği azaltmak için metroya bindi. Dün yapılan testlerde hastalığa yakalandığı ortaya çıkan...

ABD'nin New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, şehirde bir doktorun Ebola’ya yakalandığının açıklanmasının ardından halk arasında artan paniği azaltmak için metroya bindi. Dün yapılan testlerde hastalığa yakalandığı ortaya çıkan Dr. Craig Spencer'ın (33) metro sistemini kullandığının ortaya çıkması New Yorkluları korkutmuştu.

Metroda elinde kahve fincanıyla ile çekilmiş fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Blasio, mesajında New Yorkluların sağlığını korumak için eyalet yetkilileri ve federal hükümetle birlikte çalıştıklarını ifade etti.

New York Belediye başkanı Bill de Blasio, bugün yaptığı basın açıklamasında, Ebola için alarma geçilmesi için bir sebep olmadığını belirterek “Hastalığa karşı bütün hazırlıklarımızı yaptık. Afrika’ya seyahat edip gelen ve kendisinde Ebola belirtilerini hisseden bütün vatandaşların 911 Acil yardım hattını aramasını istiyorum. Bütün kurumlar Ebola için ne gerekiyorsa yapmaya hazır.” diye konuştu. Blasio, alınan bütün önlemlere rağmen halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

New York Presbyterian Hastenesi’nde görevli Dr. Craig Spencer'ın kısa bir süre önce Ebola hastalarını tedavi etmek amacıyla gönüllü olarak Batı Afrika'ya gittiği ve burada Ebola virüsünü kaptığı açıklanmıştı. Bunun üzerine Spencer’in nişanlısı Morgan Dixon (30) da Spencer'ın tedavi gördüğü Bellevue Hastanesi’nde karantina altına alındı.

Dallas'ta Ebola tedavisi gören Nina Pham adlı hemşire ise tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu edildi. ABD Başkanı Barack Obama'nın Ebola'yı atlatan hemşire Nina Paham'ı bugün kabul etmesi bekleniyor.

Pham, ABD'nin ilk Ebola vakası olarak kayıtlara geçen Liberyalı Thomas Duncan'ı tedavi ederken virüse yakalanmıştı. Amerikalı hemşire, 16 Ekim'den bu yana Maryland'de tedavi görüyordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.