Nesibe Aydın Olimpiyatları Konya’da yapıldı

Nesibe Aydın Olimpiyatları Konya’da yapıldı

Nesibe Aydın Eğitim kurumlarının düzenlediği “Nesibe Aydın Olimpiyatları” bu yıl Nesibe Aydın KonyaKampüsünde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

Nesibe Aydın Konya Okullarında gerçekleştirilen olimpiyatların açılış törenine Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mirkan Aydın, Konya Okulları Kurucusu Salih Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi Can Ünal, Kurucu Temsilcisi Hacı Akdeniz, Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cengiz Akalan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardındanNesibe Aydın Eğitim Kurumları Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cengiz Akalan, Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında yapılan sporda branşlaşma çalışmaları ile “Nesibe Aydın Olimpiyatları” fikrinin ortaya çıkması ve amaçları hakkında açıklamalarda bulundu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Hedeflerimize eğitimde,sanatta,kültürde, bilimde ve sporda yürüyen gençlerle birlikte ulaşacağız.Nesibe Aydın Eğitim Kurumları’nın ülke genelindeki 8 okulunda koyduğu vizyon ve çizginin ne kadar doğru olduğunu ve hedeflerine adım adım ilerlediğini yaptığı etkinliklerle görme imkanı buluyoruz.Aslında devletimizde sporda bunun uygulamasını yapmaktadır. Özellikle yetenek taraması benim göreve geldiğim 2011 yılında bugüne kadar yapılmaktadır. Tam manasıyla yetenek tarama projemizin 7 Mayıs 2018 tarihinden itibaren 81 ilimizde startını veriyoruz. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Olimpiyatları da yetenek taramasının bir örneğidir. Bu olimpiyatları organize eden ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından Nesibe Aydın Olimpiyatları 6 ayrıbranşta yapılan müsabakalarla gerçekleştirildi. Müsabakalara Nesibe Aydın Gölbaşı, Konya ve Antalya Kampüslerinden katılan 350 öğrenci katıldı. Kapanış programında Gölbaşı, Konya ve Antalya Kampüslerinin Spor Zümrelerine Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Yöneticileri tarafından teşekkür edilerek müsabakalara katılan bütün öğrencilere madalyaları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.