Nene Hatun Heykelinin Kötü Görüntüsü Rahatsız Ediyor

Nene Hatun Heykelinin Kötü Görüntüsü Rahatsız Ediyor

Erzurum´un Mahallebaşı semtinde bulunan ve Türk kadının kahramanlık sembolü olan Nene Hatun heykelinin kötü görüntüsünden vatandaşlardan rahatsız oluyor.

Erzurum´un Mahallebaşı semtinde bulunan ve Türk kadının kahramanlık sembolü olan Nene Hatun heykelinin kötü görüntüsünden vatandaşlardan rahatsız oluyor. Vatandaşlar Nene Hatun heykelinin yeniden onarılmasını ve heykele sahip çıkılmasını istiyor.

    Mahallebaşı'nda oturan Kadir Gündoğdu, küçük yaştaki oğlunu ve kızını evde bırakarak Rus Savaşı'na katılan Türk kadının kahramanlık sembolü Nene Hatun heykeli görüntüsünün Erzurum adına yakışmadığını söyledi. Gündoğdu, “Küçük yaştaki oğlunu ve kızını evde bırakarak Rus Savaşı'na katılan Türk kadının kahramanlık sembolü Nene Hatun heykelinin bu görüntüsü Erzurum adına üzüntü verici bir olay. Erzurum’daki üst düzey yöneticilik yapan herkesin bu ayıbı görmezden gelmesi bizleri üzüyor. Bu kentin zenginliklerine sahip çıkılsın. Tarihine değer verilsin. Tarihi koruma görevi, yaşayan herkesin sorumluluğunda olmasına rağmen, bazı saygısızlar bu değerlerin ciddiyetinin farkında bile değil. Erzurum’daki yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biran evvel Nene Hatun heykelinin onarılması istiyoruz. Gelecek kuşaklar bu eserleri görsünler diye el birliği ile sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

    NENE HATUN KİMDİR?

    1857 yılında Erzurum´da doğan Nene Hatun, tarihde 93 harbi olarak bilinen 1877- 1878 Osmanlı- Rus Savaşında Erzurum´daki Aziziye Tabyası´nın savunmasında kahramanca çarpıştı. Mücadeleye küçük yaştaki oğlunu ve kızını evde bırakarak katıldı. Savaştan sonra da Nene Hatun destan kahramanlarına yaraşır bir şekilde yaşadı. Nene Hatun 1955 yılında hayata veda etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.