Neden olmasın diyoruz

Neden olmasın diyoruz

Konya Anadolu Selçukspor’un Teknik Direöktörü Zafer Turan’ın sezon öncesi açıklamalarının ikinci bölümü sizlerle.

Konya Anadolu Selçukspor’un Teknik Direöktörü Zafer Turan’ın sezon öncesi açıklamalarının ikinci bölümü sizlerle. Turan Beyaz grubun diğer gruba göre daha kolay olduğunu belirterek her takımın “Neden olmasın?”  sorusunu kendi kendine sorduğunu ifade etti.

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Konya Anadolu Selçukspor’da  Zafer Turan sezon öncesi özel açıklamalarının ikini bölümü ile devam ediyoruz. Turan, mücadele verecekleri grubun kolaylığına dikkat çekerken, 31 Temmuz’da başlayacak kamp öncesi transferi büyük oranda tamamlamak istediklerini ifade etti.

“DİĞER GRUP DAHA ZORLU OLACAKTIR”

Turan açıklamalarına beyaz grubu değerlendirerek başlarken, şunları söyledi, “Kuralar çekilmesi ardından hedefimiz noktasında ümitlendik. Diğer grupta daha fazla yatırım yapan, bizim ulaşamayacağımız rakamlar harcayan ekipler var. Orada 3 -4 kulüp çok ciddi paralar yatırarak takım oluşturdular ve orası daha zorlu geçecektir. Tabi bizim düşündüğümüzü diğer takımlarda düşünüyor. Bu gruptan neden çıkmayalım sorusu onlarında aklına geliyor. Bizim grupta kendi içinde zorlu bir grup olacaktır. Belki çok büyük yatırım yapan takım yok ama iki grupta da kendi ölçüsünde zorlu maçlar olacak. Diğer grupta belki bu mücadele biraz daha kaliteli olabilir. Bizim grupta da bir çekişme olacak biz bu grupta en azından bir play-off oynayabileceğimize inanıyorum.”

“TRANSFER %60-70BİTTİ”

Transferde titiz davrandıklarını belirten Turan, kalan transferler için ise Konyaspor takımını beklediklerini ifade etti. Turan 31 Temmuz’da başlayacak kamp öncesinde transferin büyük çoğunluğunun tamamlanacağını belirterek, “Biz transferde biraz ince eleyip sık dokuyoruz. Bizden Konyaspor’a giden 4-5 oyuncu var. Bu oyuncuların bize dönüş durumları olabilir, bizde transfer yaparsak yığılmalar olacak. 3. Etap kampı başladı orda. Kısa süre sonra bu durum belli olacak. İnşallah çocuklar orada kalır. Çok acele etmek istemiyoruz. Bu iş biraz hem maddi olarak güçlü olmalısınız istediğiniz isimleri almak için. İstediğimiz isimler maddi olarak üst ligi tercih ettiler. Başarılı olamadık bunda. Transferi %60-70 tamamladık, 31 Temmuz’da kampa gideceğiz. O zamana kadar 2-3 oyuncu daha aramıza katarsak, büyük oranda transferi tamamlamış oluruz. Ondan sonraki 1 aylık süreçte hem ekonomik olarak hem de takım olarak bize uygun oyuncular bulursak onları da kadromuza katabiliriz.” dedi.

“SCOUT EKİBİ KURACAĞIZ”

Genç isimleri kadroya katma adına bazı çalışmalar içine gireceklerini belirten Zafer Turan düşüncelerini iu şekilde açıkladı, “Buraya katabileceğimiz çok oyuncu var. Ama bu isimlerden ileriye dönük bir beklentiniz olamaz. O nedenle hepsini hakkının böyle bir sistemde kullanamıyorsun. Tabi genç oyuncu almak istediğin zaman bu da bir maliyet oluyor. Diyelim ki 3. Lig’de çok kaliteli bir isim var, almak istiyorsun ama ondan kulübünün de bir beklentisi var. O oyuncuyu satacak ve kulübünü çevirecek.  Bu nedenle biz bir scout ekibi kurup, tüm alt ligleri tarayıp bir altyapı oluşturmalıyız. Bugün iyi oyuncuyu herkes görüp, almak istiyor. Eğer biz bu isimleri daha önce fark edersek, kulübün itibarını artırırsak bu oyuncular bizi tercih ederler. İnşallah bu süre sonunda hem üst lige çıkmış hem de tercih edilen bir kulüp haline geliriz.”

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.