Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Necmeddin Erbakan ve Tahir Hocaların Ardından

Necmeddin Erbakan ve Tahir Hocaların Ardından

İnnâ Lillâhi ve İnnâ İleyhi Râciûn.

80 yılı aşkın ömürlerinde 50 yılı aşan hizmetleriyle Konyalıların ve Milletimizin olduğu kadar tüm İslam Âlemindeki kardeşlerimizin de hayırla yâd ettikleri iki güzel insanı, bir hafta ara ile kaybettik.
Milletimizin siyasi hayatında unutulmaz hizmetleri olan Merhum Necmeddin ERBAKAN Hocamız ile Konya'mızın yetiştirdiği büyük İslam Âlimi Merhum Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocamız bir hafta ara ile Hakk’a yürüdüler, Hakk’ın rahmetine kavuştular.
Hicretleri Mübarek Olsun. Mekânları Cennet Olsun.
Merhum Hocalarımıza Allah’u Teâlâ’dan(cc) rahmet ve bağışlanma, cennet ve cemâl dileriz.
Ailesinin, yakınlarının, talebelerinin, Milletimizin ve Tüm İslam Âlemi’nin de başı sağolsun.
Necmeddin ERBAKAN Hoca ile Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocalarımızın her ikisini de tanıyanlar bilirler ki, Hocalarımızın vefatları ile bundan sonraki hayatımızda yerleri doldurulamayacak büyüklükte bir eksiklik bir boşluk olacak.
Çünkü ERBAKAN Hoca nasıl siyasi hayatımızda bir kutup yıldızı idiyse, Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocamız Konya’mızın manevi hayatında öyle bir kutup yıldızı idi.
Necmeddin ERBAKAN Hoca nasıl siyaseten yokluğa mahkûm edilmeye çalışılan Anadolu insanının önüne yepyeni bir teklif koydu ise, Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi de, İslam’ın fert ve cemiyet hayatımızdan çıkarılmaya çalışıldığı karanlık günlerde insanlarımızın önündeki kıyamete kadar etrafına aydınlık saçacak İslam meşalesinin parlaklığını tazeledi.
İslam meşalesinin her şeyden daha yüksekte tutulması gerektiğini hatırlattı ve hayatıyla gösterdi.
Necmeddin ERBAKAN Hoca nasıl siyaseten insanlara İslam’ın sadece Namaz, Oruç ve Hac’dan ibaret olmadığını anlatmaya çalıştı ise, Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi de Kürsülerden İslam’a türlü yollarla sokulmaya çalışılan batıl düşüncelerin önüne bir set gibi durup, milletimizin evlatlarının zihinlerinin salim kalmasına öylece çalıştı. İslam’ın altın ölçüleri ile toplum hayatımızı nakış nakış işledi.
Bu büyük hizmetleri nedeniyledir ki ERBAKAN Hocanın ve Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi’nin vefatı ile siyasi ve dini hayatımızda oluşan boşluk, hocalarımızın büyüklüğü ile eşdeğer bir boşluk olmuştur.
Bu sebepledir ki; Siyasette Türkiye’deki faaliyetleri kadar, diğer İslam Ülkelerindeki Müslümanlar için de yaptıkları ile yeri doldurulamayacak olan ERBAKAN Hoca’nın vefatı ile oluşan boşluk, Konya’nın manevi mimarları arasında yer alan büyük İslam âlimi, gönül insanı, Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi’nin vefatı ile dini hayatımızda oluşan boşlukla hemen hemen eşdeğerdir.
Onları bilen ve tanıyan herkes şunu takdir eder ki; Milletimiz yeri doldurulması mümkün olmayan iki büyüğünü, çok kısa aralıklarla kaybetti. Her ikisinin bu kadar kısa zaman aralıkları ile kaybı yukarıda da ifade edildiği gibi hakikaten İslam ümmeti ve hassaten milletimiz için büyük bir kayıptır.
Çünkü Onlar sadece Konyalıların ve aziz Milletimizin değil, Ümmeti Muhammed’in büyükleri idi.
Onlar tabir caiz ise kendi sahalarında İslam Âlemi’nin sesi, soluğu, nefesi olan 2 büyük lider idi.
Ömrünü İslam’a ve Müslümanlara adayan ERBAKAN Hoca ile “Çok çile çektik yahu. Bir iyi gün görelim, İslâm adına bir oh diyelim de öyle ölelim” diye Milletimiz için arzusunu, iştiyakını izhar eden Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi’nin her ikisinin yaptıkları büyük hizmetlere en başta Konyalılar ve bu Millet şahittir.
Ümmet-i Muhammed için hayatını ortaya koyan adam gibi adamlar olan, hem ERBAKAN Hoca’nın, hem Tahir Hocaefendi’nin yaptıkları hizmetin hepimiz şahidiyiz.
Bu sebepledir ki; ERBAKAN Hoca’nın yükselttiği siyaset bayrağı ile Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi’nin yükselttiği diyanet ve tasavvuf bayrağını taşımak ve daha yükseklere ulaştırmak da boynumuzun borcudur.
Dünyada yaşanan olayların içyüzünü ve Türkiye deki Müslümanların İslam’a bakış açılarını bir parti liderinden ve bir cami imamından ötelere giderek değiştiren bu yürekli ve cesur insanların bizlere bıraktıkları miraslarının büyüklüğünü görmek isteyenlere son söz olarak şu söylenebilir:
Son yaşanan olaylara ve dünyanın geldiği noktaya bir kez daha bakın.
ERBAKAN ve TAHİR Hocalarımızın ardından, onların vefatlarından sonra, dost düşman herkes tarafından söylenen sözlere bir kez daha bakın.
Hele ki zamanında gerektiği gibi destek olamayanların itiraflarına bir bakın.
Gidenlerin büyüklüğünü görün ki; Size neyin, hangi mirasın kaldığını ve bu mirasın bir kuru başsağlığı mesajı ile geçiştirilemeyeceğini bir kez daha düşünün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR