Enes Kalender

Enes Kalender

Ne kadar ileri görüşlüsünüz?

Ne kadar ileri görüşlüsünüz?

Şimdi elinize bir kalem alın ve gazetenin köşesine not alın. Birinci ve ikinci seçeneklerden kaçar tane seçtiyseniz yazın. Sonuçları karşılaştıracağız ve sizin ne kadar ileri görüşlü olduğunuzu test edeceğiz. Eğer gerçekten başarı gösterdiyseniz kendinize kocaman bir aferin verin ve ne kadar kıymetli bir insan olduğunuzu tekrar hatırlayın. Eğer bu testte başarılı olursanız dünyadaki her yüz insanın yetmiş beşinden daha çok kendinizin farkındasınız demektir. Sizler özellikle bu dönemde çok az bulunan ve değeri hemen hemen hiç bilinmeyen bir kişisiniz. Başarılı olduğunuz takdirde kendinizi ödüllendirmeyi unutmayınız. Haydi başlıyoruz.

Bir bankta oturan iki adam görüyorsunuz. Bir tanesi çok güzel bir takım elbise giymiş. Elinde popüler bir araba markasının anahtarı var. Saçları berberde özenle kesilmiş. Yan tarafta ise gözleri kıpkırmızı kesilmiş bir adam. Üstü başı kirli ve sürekli ellerini ovuşturuyor. Sizce bu adamlardan hangisi yerde duran çöpü alıp çöp kutusuna atacak ?

Yine bir gün yolda giderken kavga eden iki kadın görüyorsunuz. Aralarında paylaşamadıkları bir şey var. Yaklaştıkça konuyu daha iyi anlıyorsunuz sarışın olan kadının bir şirkette müdür yardımcısı olduğunu duyuyorsunuz. Diğer kadın ise civardaki ünlü giyim mağazalarından birinin sahibi. Yaklaştıkça konuyu daha iyi anlıyorsunuz ve giyim mağazasında bir hırsızlık olduğunu öğreniyorsunuz. Mağaza sahibi kadın şirket müdür yardımcısı olan kadını suçluyor. Sizce sarışın kadın mı haklıdır yoksa mağaza sahibi mi ?

Bir diğer gün okulun birinin önünden geçerken iki gencin aralarında konuştuğunu görüyorsunuz. Öğretmenlerinin kendilerine haksızlık yaptığını söylüyorlar. Çünkü koca sınıfta dersi geçemeyen iki öğrencide orada karşınızda duruyor. Bunun yanında öğretmenin yeğenin de o sınıfta olduğunu ve derslerinde pek de başarılı olmadığını söylüyorlar. Sizce öğretmen mi haklıdır yoksa okulun önündeki gençler mi ?

Yeni üniversiteye başlamış olan delikanlının etrafında polislerin olduğu bir  âna şahit oluyorsunuz. Çevredekiler de kendi içlerinde konuşuyorlar ve gencin bir genç kadının arkasından hakaret ettiğini söylüyorlar. Genç kız da orada polislerin yanında gence bağırıyor. Genç biraz daha durup kaçmaya başlıyor. Sizce o üniversiteli genç mi haklıdır yoksa genç kadın mı haklıdır ?

Eğer bu sorulardan her hangi birisinde cevaplarınızda birinci seçenekler öncelikli ise veya ikinci seçenekler öncelikli ise veya birinci seçenekten en az bir tane yada ikinci seçenekten en az bir tane seçtiyseniz üzülerek söylüyorum ileri görüşlü bir insan değilsiniz. Bunun aksine önyargılı birisiniz. Lütfen karar verirken dışarıdan göründüğü gibi değil olayların iç yüzünü araştırarak karar veriniz. Hoşçakalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Enes Kalender Arşivi
SON YAZILAR