Ne anlaşması, bu bir işgal projesidir!

Ne anlaşması, bu bir işgal projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. Anadolu Medya Ödülleri töreninde açıklamalarda bulunurken, "Dün kendi sınırlarının içini bile tam manasıyla kontrol edemeyen bir Türkiye vardı. Demokraside ve ekonomide ölçeklerimiz geçmişle kıyaslanamayacak derecede değişmiştir, büyümüştür, güçlenmiştir" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dün kendi sınırlarının içini bile tam manasıyla kontrol edemeyen bir Türkiye vardı. 1994 krizini, 2001 krizini hatırlayın. Aynı şekilde 1960 ve 80 darbeleriyle 28 Şubat dönemini hatırlayın. Hepsinde de krizleri kendimiz ürettik, kendimiz yaşadık. Dışarıdan tesirler yok muydu? Elbette vardı, bunların etkisi bizim zayıflığımızdan kaynaklanıyordu. Demokraside ve ekonomide ölçeklerimiz geçmişle kıyaslanamayacak derecede değişmiştir, büyümüştür, güçlenmiştir. 2008 krizinin ülkemizi teğet geçmesini sağladık. Üzerimize salınan terör örgütleriyle başa çıkabildik. Sınırlarımızın karadan ve denizden kuşatılarak ülkemizin tecride maruz kalmasının önüne geçebildik. Muhtıra, darbe girişimleriyle demokrasimize kurulan tuzakları, kur ve faiz oyunlarıyla ekonomimize kurulan tuzakları aşabildik. Milletimiz her şeyin farkındadır.

"Eski Türkiye'nin alışkınlıklarıyla bugünkü büyük ve güçlü Türkiye'yi anlayabilmemiz, idrak edebilmemiz, yönetebilmemiz mümkün değildir.

"Yüzyılın Anlaşması diyorlar. Ne anlaşması ya, bu bir işgal projesidir. BM Genel Kurulu'nda haritayı göstermiştim. 1947 yılında Filistin neydi, İsrail neydi. Bugün tamamen yer değiştirmiş. Kimi aldatacaksınız ya? Hayatınız bunlarla geçmiş. Bir tarafta bakıyorsunuz Trump, yanına almış malum kişiyi, karşılarında kipalılar, oradan toplayacakları alkışlara bakıyorlar. O alkışlarla siz dünyanın kaderini değiştiremezsiniz. Filistin'in kaderini ise hiç değiştiremezsiniz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum