Nasıl Kredi Çekebilirim? – Kredicekme.NET

Nasıl Kredi Çekebilirim? – Kredicekme.NET

Bankalardan kredi çekmek için ilk önce 18 yaşından büyük olmanız ve aylık belirli bir gelirinizin olması gerekir.

Bankalardan kredi çekmek için ilk önce 18 yaşından büyük olmanız ve aylık belirli bir gelirinizin olması gerekir. Tabi sadece bu kriterler yetmiyor. Daha önce bankalarla çalışmalarınız sonucunda olan ödemelerinizi düzenli yapmanız ve kredi notunuzun yüksek olması da gelmektedir. Eğer daha önce bankalarla hiç çalışmamışsanız kredi notunuz oluşturulamadığından dolayı da kredi notunuz düşük olabilir. Bunun için bir bankadan düşük limitli de olsa bir kredi kartı almanız gerekecektir. Bir süre sonra kredi notunuz yükselecek ve kredi çekmenizi sağlayacaktır. Tabi ödemelerinizi düzenli yaptığınız taktirde.

ile Bankalardan Kredi çekme

Ev kredisi hariç, diğer kredilerde aylık ödemeleriniz maaşınızın %45 ini geçmeyecek şekilde verilmektedir. Yani bir asgari ücretli bir insanın aylık ödemesi ancak 600 TL civarında olması gerekmektedir. Buda toplamda asgari ücret üzerinden 21.600 TL 36 ay vade ile çekebilirsiniz. Araç kredileri ise 48 ay vade ile verilmektedir. Kredi vadelerine belirli oranlarda kısıtlamalar getirilmiştir. Ev kredilerinde ise 120 ay vadelerle çekebilirsiniz. Bir bankadan kredi çektiniz ve gelirinizde de bir değişiklik yoksa. Başka bir bankadan kredi çekemezsiniz. Gideceğiniz tüm bankalarda sizin diğer krediniz çıkacaktır. Eğer o krediniz maaşınızın %45 ini kapsıyorsa red kararı alabilirsiniz. Ama çektiğiniz kredi %45 ten düşük ise, başka bir bankadan bu yüzdeyi tamamlayacak şekilde kredi çekebilirsiniz. Tabi yine o bankaya olan kredinizi düzenli ödüyorsanız. Ev kredisi için ise, 2016 Nisan ayından sonrasını beklemenizi tavsiye ederim. Çünkü ev kredilerinde yeni düzenlemeler yolda. %1 in altına düşürülmesi bekleniyor. Böylelikle aylık ödemeleriniz çok yüksek miktarlarda düşebilir. Ama buna orantılı olarak ta ev fiyatları artabilir. Bunun için önceden ev alıp sonradan kredi çekmek daha mantıklı olabilir. Tüm şartları taşımak kaydı ile istediğimiz bankadan kredi çekebiliriz. Bütün bankalar değişik değişik kredi kampanyaları düzenlemekte.

Kredi çekeceğimiz bankayı çok iyi araştırmamız gerekir. Hangi bankanın faiz oranları daha düşük ise, hangi bankanın hizmet kalitesi daha yüksek ise o bankadan kredi çekmeniz sizin yararınıza olacaktır. Çünkü çalıştığınız banka gerçekten çok önemli. Hatta bazı bankaların çekeceğiniz kredilerde 1 -3 -6 ay gibi sıkıştığınız takdirde taksit erteme seçenekleri var. Bu tür avantajlı kredi çektiğiniz de sıkıştığınız bir ayda taksitlerinizi erteleyebilirsiniz. Çünkü kredi taksitlerini her ay ödeme yükümlülüğümüz var. Bir ay ödeyemediğimiz takdirde ipin ucu kaçar. Ama böyle bir kredi seçeneklerinde böyle avantajlardan yararlanabilirsiniz. İnsanın başına ne geleceği belli mi? Kredi çekerken o anı düşünmekten ise ilerisini düşünmek daha mantıdır. Evet aldığımız kredi o an bizi mutlu edebilir ama daha sonrası?

Bankalardan kredi çekemediğiniz zaten diğer ile iletişime geçebilirsiniz.Belirli bir komisyon karşılında ihtiyaçlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.