Narko Eğitim TIR’ı büyük ilgi gördü

Narko Eğitim TIR’ı büyük ilgi gördü

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün “Hedef Olma, Hedefsiz Kalma” projesi çerçevesinde hazırlanan Narkotik Eğitim TIR’ı, 4-8 Aralık tarihleri boyunca Konyalıların ziyaretine açık oldu

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğünün “Hedef Olma Hedefsiz Kalma” projesi çerçevesinde hazırlanan Narkotik Eğitim TIR’ının, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı başında Konya’ya davet edilmesini kararlaştırmıştı. Bu amaçla oluşturulan alt komisyonun çalışmaları sonrasında, Narkotik Eğitim TIR’ı Konya’ya geldi. 4 gün boyuna ziyarete açık olan Narkotik Eğitim TIR’ında eğitim programları, yaşanmış öykülerden derlenen belgesel drama eğitim filmleri, web ve sosyal ağlar üzerinden kurgulanan kampanya ve organizasyonlar #gerçekleriöğrenin konsepti ile paket bir programa dönüştürülerek öncelikle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Konyalı gençler Narkotik Eğitim TIR’ına yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda liseli ve üniversiteli genç Eğitim TIR’ını ziyaret ederek, bilgi aldı. TIR’da görev yapan yetkililer ise gençleri madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirdi ve önemli uyarılarda bulundu.

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Narkotik Eğitim TIR’ı içerişinde oluşturulan eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek; gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflendi. Konya’da, başta Kılıçaslan Şehir Meydanı olmak üzere, üniversitelerin yerleşkelerinde beş gün süreyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ortaöğretim okullarının 9. sınıf ve üstü öğrenciler ile üniversite öğrencileri, 25-30 kişilik gruplar halinde TIR’ı ziyaret ederek, yaklaşık 30 dakika, kioskları inceleme ve eğitmenlerle karşılıklı söyleşi yapabilme imkanını buldu. Katılımcılara broşür ve çeşitli promosyonlar dağıtıldı. Dünyada ve Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan Narkotik Eğitim TIR’ı projesiyle; çocuklar ve gençlerin maruz kaldıkları risklerden korunmaları, mutlu, üretken, yaratıcı bireyler olarak var olabilmeleri için bilişsel, fiziksel, psikolojik, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, madde kullanımı ve bağımlılıklarla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekerek, gençleri, ebeveynleri, eğitimciler ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

POLİS-HALK İŞBİRLİĞİ HEDEFLENİYOR

Projenin hedefleri arasında kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel teşebbüs ve gerçek kişilerle sahaya yönelik ortak çalışmalar yürüterek uyuşturucuyla mücadele kurumlarla birlikte hareket edilmesi. Bunun yanında Narkotik Eğitim TIR’ı içerisinde oluşturulan eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutlarıyla işlenerek gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması. Yapılan çalışma alanında ilk olma özelliği taşıdığından halkın hem madde kullanım ve zararları konusunda daha duyarlı ve bilgi sahibi olmaları hem de polis-halk ilişkilerinde halkın desteği sağlanarak, suç ve suçlarla daha etkin bir mücadele yürütülmesi hedefleniyor.

ÇAĞRI MEREDOV

img_4872_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.