Namazı sevdirin

Namazı sevdirin

Yaşar Doğu İmam Hatip Ortaokulu ve Yaşar Doğu Ortaokulu öğrenci velileri ile buluşan Eğitimci-Yazar Mehmet Emin Karabacak, “Aileler çocuklara; dinin direğini teşkil eden namazı sevdirmeli”dedi

Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak ile buluştu. Eğitimci Yazar Mehmet Emin Karabacak, seminerlerine Yaşar Doğu İmam Hatip Ortaokulu ile devam etti. Yaşar Doğu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Bozkır da konuşmasında: “Okulumuzda yaptığımız faaliyetler ve ‘Evin okula yakınlaşması ve değişen anne baba rolleri projesi’ kapsamında siz değerli velilerimizle tekrar buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Programı organize eden Okul Rehber Öğretmenimiz Cengiz Dönmez’e ve katılımlarından dolayı Merhaba Gazetesi Yazarı Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak’a ve siz değerli velilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.  Konuşmasının devamında Okul Müdürü Bozkır,  “Malum çocuk eğitimi ailede başlar ve okul ile devam eder. Çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus Hz. Ali (r.a)’in; ‘Çocuklarınızı yaşadığınız çağa göre değil, onların yaşayacakları çağa göre yetiştirin’  anlayışı esas alınmalıdır. Bu amaçla da çocukların okul başarısı kadar dini eğitimlerine de dikkat edilmesi gerekir. Anne baba olarak hepimizin amacı vatanına milletine hizmet edebilecek evlatlar yetiştirmenin yanında ağzı dualı ve alnı secdeli hayırlı evlatlar yetirebilmektir” dedi.

NAMAZI MUTLAKA ÖĞRETİN

Merhaba Gazetesi Yazarı Eğitimci-Yazar Mehmen Emin Karabacak da teşekkür konuşmasının ardından şunları söyledi: “Çocukların şu üç günlük dünyada rahat edebilmeleri için gösterilen özveriyi, çocukların öbür dünyaları için de gösterilmesi gerekmektedir. Çocuklara; dinin direğini teşkil eden namazı sevdirebilmek ve alıştırabilmek içinde en büyük sorumlulukta yine anne-babalara düşmektedir. Çocuk eğitiminde olduğu gibi namaz eğitiminde de sözlerden daha çok davranışlar etkilidir. Çocuklara kazandırmak istediğimiz davranışları evvela biz uyguluyor olmalıyız. Ya da çocuklarda görmek istediğimiz davranışları öncelikle biz sergilemeliyiz. Namaz kılmayan anne-babalar, çocuklara namaz kıl demeleri çocuk açısından dikkate alınmayacaktır. Çünkü çocuklar anne-babalarının neye inandıklarına değil ibadet adına ne yaptıklarına bakacaklardır.” Söyleşi sonunda velilerin sorularını yanıtlayan M. Emin Karabacak, “Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez oldu, Bayramlık İstemeyen Çocuklar ve Bilinçaltı şakadan Anlamaz” kitaplarını imzaladı. Yaşar Doğu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Bozkır program sonunda Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak’a bu güzel “Sunum ve Söyleşiden” sonra teşekkür ederek bu günün anısına plaket verdi.

OSMAN ÖZDEMİR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.