Namaza Götürür Demba Ba

Namaza Götürür Demba Ba

Anadolu Gençlik Derneği mensuplarının yılbaşı pretostosunda açtığı pankart çok konuşuldu

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü öğrencileri, ülkemizde ifsada sebebiyet veren yılbaşı kutlamalarını kınamak adına Beyazıt Meydanı’nda bir araya geldi.

Grubun açtığı "Sözümüz Müslüman'a: Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba"  yazılı pankart sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan oldu.

Etkinliğe katılanlar Beyazıt’taki basın açıklamasının ardından pankartlar ve sloganlar eşliğinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde bulunan Hergele Meydanı’na yürüyerek burada da bir basın açıklaması yaptı. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Başkanı Ömer Sirkeci, “Ey mümin kardeşlerimiz! Noel, Hıristiyan âleminin bayramıdır. Bizim için hiçbir kutsallık ifade etmez. Hıristiyanların bayramını bile bile kutlamak imanı tehlikeye atan bir durumdur. Bu cehaletten bir an önce kurtulmak gerekir. Biz, Hıristiyanların kutsalına değil bugünü, Müslümanların kutlamasına karşıyız” dedi.

Sirkeci, “Bizler burada milletimizi birtakım meseleler hakkında uyarmak için toplandık. Miladi takvimde 31 Aralık gününü 1 Ocak gününe bağlayan gece, yılbaşı gecesidir. Hıristiyanlar için kutsal olduğuna inanılan Noel’dir. Müslüman olduğu halde Noel’ kutlayanlara sesleniyoruz: Ey mümin kardeşlerimiz! Noel, Hıristiyan âleminin bayramıdır. Bizim için hiçbir kutsallık ifade etmez. Hıristiyanların bayramını bile bile kutlamak imanı tehlikeye atan bir durumdur. Bu cehaletten bir an önce kurtulmak gerekir. Biz Hıristiyanların kutsalına değil, bugünü Müslümanların kutlamasına karşıyız.” dedi.
 
b5ymirvcyae85v0.jpg
 
Biz adına yılbaşı eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan bu çirkinliklere karşı bir tavır takınmanın İslam’ın bir gereği olduğuna inanıyoruz diyen Ömer Sirkeci sözlerini, “Noel ağacı süslenmesi, Noel babanın hediye bırakması gibi âdetler toplumumuzda kültürel tahribata ve kimlik bunalımına yol açmakta, yeni yetişen kuşakları kendi öz benliğinden koparıp, Batı’nın hayat tarzına alıştırmakta, sonra da onların değer ve inanç esaslarına sıcak bakmaya götürmektedir. Öldürme, yaralama, zina, tecavüz, taciz, gasp gibi olayların sayısı yılbaşı gecesinde zirveye çıkmaktadır” cümleleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.