‘Nakliyeci ve taksiciler Oda’dan hizmet alamıyor’

‘Nakliyeci ve taksiciler Oda’dan hizmet alamıyor’

Konya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına geçtiğimiz ay adaylığını açıklayan Oktay Ay, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Merhaba Gazetesi Yazı işleri Müdürü Muhammet Gümüş ve Oktay Ay’ın çalışma arkadaşları hazır bulundu. Ziyarette konuşan Oktay Ay, Oda kasasının boşaldığını ve borç içerisinde olduğuna vurgu yaparak, “Oda’da ayrıca 150 bin TL’lik plaka vardı şimdi Oda’nın borcu olmuş 500 bin TL. Şimdi Ankara’dan parayı ödemeden plaka göndermiyor. Trafik Tescil yanındaki plaka büromuz, kira ödenemediği için kapatıldı. Böyle bir rezillik olamaz” dedi. “42 Konya 42 proje” ile Konya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimine hazır olduklarını belirten Ay, şöyle konuştu: “Şu an yönetimimizde 14 taksici, 14 nakliyeci arkadaşımız var. Tüm sektöre hakimiz. Şu an oda üyeleri odadan hiçbir fayda görmüyorlar.

Marangozlar’da 50 nakliyeci var, 42’si oda üyesi değil. Oda yönetimi bunu engelleyemedi. Taksici ve nakliyecilerin 3 temel sorunu var. Akaryakıt, Sigorta ve lastik. 42 projemiz içinde petrol istasyonu açma fikrimiz var. 3 bine yakın üyemiz var. üyelerimize yüzde 10 indirimli yakıt sunacağız. Bu petrol yanına bir tesis yapıp üyelerin hizmetine sunacağız. Üye sayısını da 3 bin 500’e çıkaracağız. Üyelerimiz çekici sorunu yaşıyor. Oda, çekiciden kilometre başı para alıyor bu kabul edilemez. Yüzde 50 indirimle çekici hizmeti vereceğiz. Bizde adamcılık, hemşehricilik olmayacak. Taksimetre güncellemelerinde üyelere oyunlar oynandı. Biz ise yeni bir firma ile anlaşarak şimdiden üyelerimize hizmete başladık. 700 taksi var, 350 tanesi bizim ayarladığımız firmadan taktırdı. Şu an oda zarar içinde. Çalışanların bile maaşlarını ödeyemiyor. Bunları düzelteceğiz. Üyelerimize hizmet edeceğiz.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.