Nail Bülbül:  İlk spor sayfasını ben çıkardım

Nail Bülbül: İlk spor sayfasını ben çıkardım

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi bünyesinde Yaşayan Eski Konya evi’nde her Cumartesi saat 16.00’da İkindi Sohbetleri devam ediyor.

“Yaşayan Konya Hafızası” başlığı altında başlatılan sohbetler Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müze ve Kütüphanesi ve Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği ile birlikte organize edilen programda bu hafta duayen gazeteci Nail Bülbül eski Konya’da Mevlana civarını, Topraklık ve Kerim Dede Mahallelerini fotoğraflarla anlattı.

Programa birçok gazeteci, yazar, akademisyen, sanatçı ve STK temsilcileri katıldı.

Bülbül; Konya’nın ilk spor sayfasını çıkardığını ve İstanbul gazetelerine ilk spor haberlerini ve spor yazılarını gönderenin kendisi olduğunu; Konya’nın ilk spor tarihini, futbol, güreş ve bisiklet tarihini kendi imkânlarıyla araştırıp yazdığını; fakat sahip çıkılmadığını  söyledi.

Duayen gazeteci Nail Bülbül; Mevlana civarını, Topraklık ve Kerim Dede mahallesini, kendisinin de çocukluk ve gençliğinin geçtiği Konya’nın merkezi sayılan bu bölgeyi ve bu bölgede yaşayan önemli simaları, vakıf ve mezarlık olan yerlerin nasıl gasp edildiğini fotoğraflarla anlattı.

Milli bisikletçi olan Bülbül, mahallelerinden önemli insanların yetiştiğini, bisiklet sporunda Avrupa ve Balkan şampiyonlarının da çıktığını ama bu gençlere sahip çıkan olmadığının altını çizdi.

Program sonunda Nail Bülbül’e Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Kütüphane Müdürü Hasan Yaşar tarafından günün anısına çeşitli kitaplar takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.