MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar İstanbul

Mesleki yeterlilik her mesleğe girişte büyük önem arz etmektedir. Kişilerin iş dünyasına atılırken yeterince donanıma sahip olmadan atılması sebebi ile kısa süren işler ortaya çıkmaktadır.

Mesleki yeterlilik her mesleğe girişte büyük önem arz etmektedir. Kişilerin iş dünyasına atılırken yeterince donanıma sahip olmadan atılması sebebi ile kısa süren işler ortaya çıkmaktadır. Alanında iyi olmak isteyenler tarafından MYK ilinde daha çok tutulmaktadır. Büyük şehrin verdiği nitelikli iş gücü arayışının her geçen artması ile sizlere destek olmak için sitemiz üzerinden yeterlilik belgesine sahip olmak istediğiniz alanı seçerek siz de başarılı bir eğitim sonucunda sertifikalı bir eleman konumuna gelebilirsiniz. Sertifikanın sizi iş başvurularında bir adım önde başlatacağını da unutmamalısınız. Bu noktada en iyi hizmeti bizim aracılığımızla edinebilirsiniz. 

Mesleki yeterlilik kurumu bazı meslekler adına belge olmadan kesinlikle çalıştırılamayacağı hükmü ekleyerek bu alanlarda çalışmak isteyen kişileri belge almaya yöneltmektedir. 25 Mayıs 2015 tarihinde resmi gazetede yayınması ile bu işlemi zorunlu tutmuştur. Belgenin olması zorunlu hale getirilen meslekleri öğrenmek için sitemizi inceleyerek konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. MYK ili merkezli yeterlilik belgesi alabileceğiniz kurumlara sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Bazı meslek gruplarına belge zorunlu olurken bazı şartlar dâhilinde belge aranmamaktadır. Bu şartlar arasında kişinin ustalık belgesine sahip olması ve aynı zamanda da mesleki eğitim veren liselerde eğitim almış olması belgeye olan gereksinimi yok etmektedir.

Mesleki yeterlilik kurumu, mesleğe ait standartları baz alarak, iş tekniği ve meslekle alakalı esasları belirleyecek denetleme, ölçme, gerçekleştirilen eğitimi değerlendirme ve sertifika verme adına düzenlenen faaliyetleri yürütmek maksatlı 2006 yılında kanun ile kurulmuştur. MYK mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlar İstanbul ve çevresinde işle ilgili yeterliliğe sahip olmak isteyen kişiler tarafından oldukça aranan bir kurum haline gelmiştir. Bu belgenin zorunluluğu hiç şüphesiz tehlikeli ve bir o kadar da bilgi gerektiren işler olmasından kaynaklanmaktadır. İş güvenliği kapsamına eklenen yasalar ile hem işçi hem de işveren hakları korunmaya çalışılmıştır. İşçi için hiç bilmediği bir işte bulunmaması tehlikelere karşı korunmasını sağlarken, işveren için de işi hakkında bilgi sahibi olmayan çalışanlardan yeterli verimi alamaması iş kalitesini düşüreceğinden dolayı bu belgeler zorunlu hale getirilmektedir. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için MYK ve TURKAK tarafından akredite olan CERTURK firması ile irtibata geçebilirsiniz.

Telefon numaraları:

0216 494 16 98

0216 392 82 68

0216 392 82 69

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum