Müzik okudu, Sağlık Bakanlığı'na atandı

Müzik okudu, Sağlık Bakanlığı'na atandı

Lisans ve yüksek lisansını müzik eğitimi bölümünde yapan Erciyes Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Talat Hakan Erdem, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi

Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi mezunu olan Erdem, yüksek lisansını da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi bölümünde yaptı.

 

MÜDÜR DE SAĞLIKÇI DEĞİL

Sağlık Bakanlığı bakan yardımcıları Prof. Dr. Muhammed Güven ve Prof. Dr. Emine Alp Meşe'den sonra Erciyes Üniversitesi'nden Sağlık Bakanlığı'na yapılan üçüncü üst düzey atama Erdem'in görevlendirmesiyle gerçekleşmiş oldu.

Erdem'in yardımcığını yaptığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Süleyman İslamoğlu'nun da Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekilliği ve KOSGEB Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, sağlık alanından gelmeyen bir bürokrat olması dikkat çekiyor.

İnşaat Mühendisi olan Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanan Halil Eldemir, AK Parti'den 25 ve 26. dönem milletvekili olarak görev yaparken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanan Ahmet Koca da İlahiyat Fakültesi mezunu, AK Parti'den 22 ve 23. dönem milletvekiliydi.

'LİYAKATSİZ ATAMALAR HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SORUN'

Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Sağlık Bakanlığı ve bağlı genel müdürlüklerin kurumsal sayfalarında genel müdürlerin özgeçmişleri yer alırken, bakanlık içinden gelmeyen ya da sağlık meslek mensubu olmayan üst düzey kadroların özgeçmişlerinin kurumsal sayfalarda bulunmadığını kaydetti.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya'dan örnek veren Bacaksız, "Akçakaya'nın özgeçmişi bulunmazken kendisinin daha önce TİKA Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanlığı yaptığı bilgisine rastlıyoruz. Akçakaya'nın yüksek lisans eğitimi ise Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı'nda" dedi.

Bacaksız, "İktidar, idare ilişkileri ve yandaş sendika üyeliği görevlendirmelerde başlıca kriter oluyor. Liyakatsız atamalar, iş barışını bozuyor ve adalet duygusunu zedeliyor. Liyakatsız atamalar halk sağlığı açısından da önemli bir sorun" eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum