Müzik insan ruhunun gıdasıdır

Müzik insan ruhunun gıdasıdır

Müzikle Üniversite yıllarında tanışan Cengiz Göçmen, emekli olduktan sonra açtığı Eren Müzik evi ile yediden yetmişe her kesime hitap ediyor.

Müzikle Üniversite yıllarında tanışan Cengiz Göçmen, emekli olduktan sonra açtığı Eren Müzik evi ile yediden yetmişe her kesime hitap ediyor. Müziğin bir yaşam biçimi ve hayatın anlamı olduğunu ifade eden Göçmen, “Müzikle tanışmam Üniversite okuduğum yıllarda oldu. Müziğe mandolin çalarak başladım. Öğretmen okulunda mandolin ve nota dersi aldım. Okuduğum okulda halk müziği korolarında yer almaya başladım. Öğretmen olunca Bartın'a atandım. Bartın'da cümbüş yaygın olduğu için cümbüşe olan ilgim arttı. 1974 yılında Konya'ya atandım. O zamanlar Konya'da ud yaygındı. Bu kez de ud aldım çalmaya başladım. Konya Musiki Derneğine üye oldum. Dernekte uzun yıllar Türk Halk Müziğiyle uğraştım. Emekli olduktan sonra dernek başkanlığı yaptım. Hala daha dernek üyeliğim devam etmektedir” dedi.

Birçok sanat türü içerisinde müziğin ayrı bir konumu olduğuna da değinen Göçmen, “Açtığımız müzik eviyle, büyük bir hizmet kültürüne öncülük ediyoruz. Konya halkının müziğe ve müzik aletlerine olan ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Sadece Konya'nın merkeziyle sınırlı kalmayıp; Seydişehir, Kadınhanı ve Çumra gibi yerlerden talebin olması ve oraya müzik aletleri temin etmemiz bu işe olan talebin en güzel örnekleri arasında gösterilebilir. Biz müzik evimizde müzik aletleri tamiri, satışı ve kursları veriyoruz. Bizim müzik evimiz, birçok müzik kitabının içinde bulunduğu bir kütüphane olma özelliğine de sahip. Her kesimden vatandaşımızı ortak bir duygu etrafında birleştirmek için Eren müzik evine bekliyoruz” cümlelerini kaydetti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.