Musul operasyonlarının bütçeye etkisi ne olacak?

Musul operasyonlarının bütçeye etkisi ne olacak?

Maliye Bakanı, 2017’de bütçenin 645 milyar lirayı bulacağını belirtti. Bütçede yatırımlara 78 milyar, ulaştırmaya 22.1 milyar, eğitim harcamalarına ise 13.7 milyar lira tahsis edildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya memur alımlarının kısılacağını, 2017'de 60 bin civarında yeni memur alacaklarını bildirdi. Maliye Bakanı Ağbal, 645.1 milyar lira olarak bağlanan 2017 mali yılı bütçe yasa tasarısını Meclis'e gönderdi. Ağbal, bütçe hedeflerine ilişkin verileri paylaştığı basın toplantısında hükümetin önümüzdeki yıl kamuya daha az personel alınacağı, hatta alımların dondurulacağı yönündeki söylentilere açıklık getirdi.

Ağbal, 2017 yılında kamuya personel almaya devam edeceklerini ancak sayının geçmiş yıllara göre daha az olacağını belirtirken, “Emekli olanlar hariç, önümüzdeki yıl farklı kanallarda farklı sektörlerde en az 60 bin personel alımı gerçekleştirilecek” dedi.

 

BAŞBAKAN KARAR VERİR

Bakan Ağbal, kamuya hangi mesleklerden kaçar kişinin alınacağını Bakanlar Kurulu'ndaki görüşme ve Başbakan Binali Yıldırım'ın vereceği talimat doğrultusunda netleştireceklerini belirtirken eğitim, savunma, yargı ve genel kamu hizmetleri gibi birçok alana memur alımı yapılacağına işaret etti. Ağbal Türkiye'de hem memur sayısının hem de memura yapılan harcamaların uluslararası normlara yaklaştığını, personel alımını azaltırken bu kriteri de dikkate aldıklarını söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.