Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Mustafa Sabri Efendi

Mustafa Sabri Efendi

Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi’nin isminin verilmesine malum çevreler tahammül edemediler. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu okulun ismini değiştiriyor ve bir şehidimizin ismini veriyor. Tokat Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştiriliyor. Biz, bir şehidimizin verilmesinden memnun olmakla birlikte Şeyhülislam’ın isminin değiştirilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü malum çevreler, Türkiye tarihini Cumhuriyetin ilanıyla başlatıyor ve Batı değerlerine ters düşen bütün değerlerimizi Atatürk’ü bahane ederek reddetmektedir. Yani malum çevreler, kendi zihniyetlerinin Atatürk düşüncesi adı altında yutturmaya çalışmaktadırlar.

Bu zihniyet, bu şekilde davranmakla düşmandan da ileri gittiği tescillenmiş oldu. Çünkü Batı bizim değerlerimizi Batı zihniyetinin ürünü değerler ve İslam Medeniyeti’nin ürünü değerler diye ayırmamaktadır; İkisini birden reddetmektedirler. İşte NATO skandalı ortadadır.

Medyadan öğrendiğimize göre NATO’nun Norveç’te düzenlediği komuta kontrol amaçlı Trident Javelin adlı tatbikatta Atatürk’ün fotoğrafının, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da isminin ‘düşman taraf’ olarak gösterilmiştir.

Bu da bize gösteriyor ki Batı hem Mustafa Kemal’e ve hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düşmandır. Demek ki Mustafa Kemal malum çevrelerin söylediği gibi kendi ideolojilerini benimsemiş değildir. Benimsemiş olsaydı NATO tatbikatında bu skandal yaşanmazdı. Sadece Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin ‘düşman taraf’ olarak gösterilirdi.

Bu durumda sözde Atatürkçü Düşünce Derneği sorgulanmalı ve şu sualler sorulmalı: Siz kime hizmet ediyorsunuz? Siz kendi ideolojinizi neden Atatürk düşüncesi adı altında bu millete dayatmak istiyorsunuz? NATO Mustafa Kemal’i hedef tahtasına oturttuğuna göre demek ki Mustafa Kemal Batı’nın değerlerini benimsemiyor, benimseseydi hedef tahtasına oturtulmazdı. NATO, Mustafa Kemal ile Cumhurbaşkanı arasında bir ayırım yapmadığına göre siz neden yapıyorsunuz? Bu durum cehaletinizden mi kaynaklanıyor, yoksa düşmanla işbirliği içinde misiniz? Vakit geçmeden bu sualler sorulmalı, ilerde pişmanlık fayda vermez.

NATO skandalından sonra anladık ki Atatürkçü Düşünce Derneği Türkiye için NATO’dan daha tehlikelidir. Söz konusu dernek bunu masaya yatırtmalı ve bir an önce yanlış yoldan dönmeli her iki değer bu milletin değeri olduğunu kabul etmeli. Aksi halde tarih şöyle yazacak: Bu dernek NATO kadar bu milleti tanıyamadı ve bu sebeple düşmanlıkta bu kuruluştan daha da ileri gitti.

Mustafa Sabri Efendi Osmanlı şeyhülislamıdır, değerli biridir, dinine hizmet etmekten başka bir şey düşünmemiştir. Ali Ulvi Kurucu’nun hatıralarını okuyun hangi millet kendi sultanını ve şeyhülislamını aç bırakmış ve sürgün etmiştir? Batı’da bu görülmüş müdür? Ali Ulvi Kurucu’nun hatıralarında okumuştum. Enver Paşa, Şeyhülislam Sabri Efendi’yi cezalandırma yoluna gitmemiş ve o dinine hizmetten başka bir şey düşünmez demiştir.

Hayatı boyunca Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi dinine içerden ve dışarıdan saldırılara karşı cevap veren ve bu konuda makale ele alan ve kitap yazan birdir. Bu insana vatan haini demek bir skandaldır.

NATO kadar Türkiye’nin değerlerini bilmeyen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin dediği gibi Şeyhülislam Mustafa Sabri’nin “Kuvayi Milliyeciler Yunanlılara karşı direnişe geçtiğinde, Kuvayi Milliyecilerin katli vaciptir ve öldürülmesi dinen görevimizdir. Bu uğurda ölenler şehit kalanlar gazidir” diye bir fetvası yoktur.

Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi hilafeti savunmuştur, hilafet kaldırıldığında İslam âleminin başının kesilmiş olacağını uzuvlarının sağa sola dağılacağını bilmekteydi, bu nedenle hilafet müessesini savunmuştur. Hilafet kaldırıldı iyi mi oldu? İslam dünyası başsız olduğu için ne halde olduğu hepimizin malumudur.

Sonuç olarak diyoruz ki Atatürkçü Düşünce Derneği, bu milletin değerlerine NATO’dan daha tehlikeli bir dernek olduğu için kapatılmalı. İnanıyorum ki yakında indirilen Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi tabelası tekrar yerine konacaktır. Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR