Mustafa Destici'den ittifak açıklaması

Mustafa Destici'den ittifak açıklaması

Bir dizi temas için Konya’ya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerle ilgili konuşan Destici, “Ana gündemimiz yerel seçimler. Biz BBP olarak Türkiye’nin her seçim noktasında kendi aday ve amblemlerimizle seçime katılacağız. Konya’da da Büyükşehir ve 3 merkez, taşra ilçeleri ile kendi amblemi, adayları ve meclis üyeleri ile seçime katılacağız. Bu seçimler partimiz için şahlanışa vesile olacaktır” dedi. Bir basın mensubunun, “AK Parti ile seçimlerde bazı bölgelerde bir ittifat olabilir mi?” şeklindeki sorusuna Destici, “Şu ana kadar bir görüşmemiz olmadı” şeklinde cevap verdi.

TERÖRÜN KAYNAĞI ABD

“Türkiye terörle mücadelesine içeride ve dışarıda, topyekün bir mücadele anlayışı ile devam ediyor. Bu mücadeleden başarı ile çıkılacağına inanıyoruz” diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “35 yıllık geçmişte, bazı dönemde ciddi başarılar kazanıldı fakat bazın de farklı yollara girildi. Bir terörist kalmayıncaya kadar sınır içinde ve dışında bu mücadele devam etmelidir. PKK terör örgütü, PYD, YPG’nin bugüne kadar yaşıyor olmasının aslında arkasındaki güç, Batı’dır, ABD’dir, Siyonizm’dir, emperyalizmdir, kapitalizmdir. Arkasında bunlar olmasa bugüne kadar yaşaması mümkün değildir. Bugün de ABD’nin, PKK’ya açık olarak destek verdiğini biliyoruz. Bunun adı PKK değil, YPG’dir. Biz bu ayrımı kabul etmiyoruz. Bunların arasında fark yok. ABD bizi aldattığını zannediyor. Güya PKK’yı terör örgütü kabul ettiğini, 3 üst düzey elebaşı için ödül koyduğunu söylüyor ama öte yandan ABD askerleri PYD’li teröristler ile birlikte yemek yemekten, askeri eğitim yapmaktan, askeri yardım yapmaktan geri durmuyorlar. Bu kabul edilemez.”

KONYA SIKINTIYI HİSSEDİYOR

Ekonomik bir kriz içerisinde olduğumuzu ifade eden Destici, sözlerine şöyle devam etti: “Sıkıntı sürüyor. Devletin ilgili bakanlıklarının, kurumlarının aldığı kararlar var fakat bunların yetersiz olduğunu görüyoruz. Daha ciddi önlemlere, paketlere ihtiyaç var. Her kesimin bu paketlere ihtiyacı var. Sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin, tüccarımızın ihtiyacı var. asgari ücretlinin de ihtiyacı var. Bunlarla ilgili paketlerin de biran önce hazırlanması ve devreye sokulması gerekiyor. Konya bir tarım havzası ve hayvancılık merkezi. Orta ölçekli imalatta en önde gelen merkezlerimizden birisi. İşçimizin, üretici ve çalışanımızın çok bulunduğu bir ilimiz. Bu problemlerin tamamı burada hissediliyor. Her alandaki üretici desteklenmeli. Bu desteklerin herkesin kendi alanına göre kapsamının genişletilmesi gerekiyor. Öncelikli olarak, çiftçi, üretici kardeşlerimizin problemleri belli. Mazot problemi var. Mazotu gezenle, üreticiye aynı fiyattan veremezsiniz. Devlet kolay vergi toplama yoluna gidiyor. Banka kredileri sorunu var. Döviz çıktı diye yüzde 10-12 olan ticari krediler yüzde 30’u buldu. Dolar düştü, faizlerde düşüş var mı? Çok hissedilir bir düşüş göremiyorsunuz. Bunlara önlem almazsanız, ekonominin toparlanması uzun sürelere yayılabilir.”

Destici, toplantının ardından partisinin Konya il divanına katıldı.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum