Mustafa Destici'den Erdoğan'a tepki!

Mustafa Destici'den Erdoğan'a tepki!

Ankara Milletvekili ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Ankara Milletvekili ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tarafsız Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre Milli Dayanışma Kampanyası hakkındaki düşüncelerini dile getiren Destici, söz konusu kampanya kapsamında 1 aylık maaşını bağışlayacağını kaydetti. Destici, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ilan ettiği kampanyaya maddi destek vereceğini ilan etmesine rağmen eleştirilerde de bulundu.

Ankara Milletvekili ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, milletten yardım kampanyası başlığı altında bağış toplanmasının hem sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu hem de 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile süregelmiş binlerce senelik devlet geleneğimize yabancı bir uygulama olduğunu ifade etti.

Destici, konuya ilişkin olarak, "Bunca senedir devletine kazancından vergi veren bir millete devlet hiç olmazsa iki ay veya üç ay ne kadar sürerse karantina süresi boyunca bakabilecek hazırlıkta olmalıydı” ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Beş siyasi parti genel başkanına çağrımdır, burada en büyük sorumluluk size düşmektedir, Hazine’den aldığınız yardımın en azından yarısını ki tamamını yapabilirler ama en azından yarısını mutlaka ama mutlaka bağışlamadırlar.
Alınan tedbirlere rağmen salgın umulandan ve beklenenden farklı bir seyir izleyerek çok daha hızlı yayılmaya başlarsa belirli bir süreyle ki iki hafta olabilir üç hafta olabilir bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi de düşünülmelidir. Bu tedbir ihtiyaç olup da uygulanmazsa daha ağır bir tablo ile bizi karşı karşıya bırakabilir.
Milli Dayanışma Kampanyası hakkındaki düşüncelerimize gelince naçizane şahsım Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili olarak 1 aylık maaşımı kampanyaya bağışlayacağım. Devleti yönetenler hata yaptığında yanlışa doğru diyemeyiz veya hatalı uygulamaları görmezden gelemeyiz.
Covid 19 salgınından muzdarip birçok ülkenin maddi olarak halkını her alanda desteklediği bir süreçte devletimizin milletimizden yardım kampanyası başlığı altında bağış toplaması hem sosyal devlet ilkesine aykırıdır hem de insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile süregelmiş binlerce senelik devlet geleneğimize yabancı bir uygulamadır.
Bunca senedir devletine kazancından vergi veren bir millete devlet hiç olmazsa iki ay veya üç ay ne kadar sürerse karantina süresi boyunca bakabilecek hazırlıkta olmalıydı.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
58 Yorum