Muş’ta İsrail Protestosu

Muş’ta İsrail Protestosu

Muş’ta ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinlikleri kapsamında İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.Muş’ta, ‘Dünya Kudüs Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte İsrail’e tepki gösterildi. Belediye Meydanı'nda...

Muş’ta ‘Dünya Kudüs Günü’ etkinlikleri kapsamında İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Muş’ta, ‘Dünya Kudüs Günü’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikte İsrail’e tepki gösterildi. Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılması beklenen Hamas’ın yöneticilerinden ve Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri’nin İstanbul’da havalimanında engellendiği iddia edildi. Telefon bağlantısı ile meydandakilere seslenen Tekruri, Türkiye’deki halkların Filistin’e verdiği desteklerini bildiklerini ancak Müslüman Arap ülkelerinin kendilerini desteklemediğini söyledi.

Filistin’deki direnişin zaferle sonuçlanacağını dile getiren Tekruri, şunları söyledi: “Bugün sizinle beraber olmak istiyordum ama olamadığım için çok üzgünüm. Havaalanında bir sorun olduğu için Muş’a gelemedim ve kalbim sizinle beraberdir. Allah'tan dileğim sizin şu duruşunuzu Gazze halkına olan desteğini kendi katında kabul eder. Biz sürekli Türkiye halkından böyle destek gördük. Türkiye halkının, Türk'ü, Kürt'ü ve Arap'ı olsun sürekli Filistin’deki Müslüman kardeşine destek verdi ve her zaman dik duruşunu biliyoruz. Türkiye her kesimiyle, her halkı ile İsrail’in Filistin halkına yaptığı saldırılarına tepkilerini gösterdi. Türkiye halkı bize böyle destek everirken ama bizim Arap kardeşlerimiz destek vermediler. Ama ne yazık ki Mısır’daki kardeşlerimiz destek verirken ama devleti İsrail’e destek veriyor. Ey Muş halkı, size sesleniyor ve sizi müjdeliyorum ki, Filistin’deki direniş zaferle müjdelenecektir. Muhakkak Filistin’deki mücahitler, İsraillilere çok iyi bir ders vereceklerdir. Çünkü karşılarında çok ciddi bir güç vardır. Hamasın direnişi ve füzeleri İsrail’i korkutuyor. Şu anda direnişin füzeleri yağıyor.”

Muhammed Şirin Çağlayan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden eylem daha sonra Molla Emrullah Uysal da bir konuşma yaptı. Yahudilerin, İslam ülkeleri arasına fitne sokarak bir birine düşürdüğünü ve ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunan Uysal, “Birleşmiş kâfir gücü, İsrail'i devlet olarak kabul ederek İslam’ın kalbine yerleştirdi. Hamas direniyor ve direnmeye devam edecektir. Bugün Hamas imtihana tutulmuyor, Müslümanlar imtihan ediliyor.” diye konuştu.

Protestoda ‘Hamas’a selam direnişe devam', 'kahrolsun İsrail', 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' sloganlarının ardından Filistin için dualar edildi. Katılanlar daha sonra sessizce dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.