Muş’ta Hacdan Dönen Hasta Mers Virüsü Paniği Yaşattı

Muş’ta Hacdan Dönen Hasta Mers Virüsü Paniği Yaşattı

Muş’ta hacdan dönen bir vatandaş, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye gelince paniğe neden oldu. Alınan bilgilere göre geçen hafta hacdan dönen ve ismi açıklanmayan vatandaş, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle yakınları tarafından...

Muş’ta hacdan dönen bir vatandaş, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye gelince paniğe neden oldu.

Alınan bilgilere göre geçen hafta hacdan dönen ve ismi açıklanmayan vatandaş, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle yakınları tarafından Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Hastanın şikayetlerinin anlatılması üzerine doktorlar, Mers şüphesi üzerine gerekli tedbirleri aldı. Hastane çalışanlarına, hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtılırken, hasta da hastanede dışında yer alan mahkum koğuşuna alındı.

“TEST SONUÇLARI TEMİZ ÇIKTI”

Hastadan alınan kan örneklerinin sonuçlarının çıkması üzerine hasta yakınları ve hastane yöneticileri rahat bir nefes aldı. Hastada, Mers virüsü olmadığı, soğuk havalardan dolayı gribal enfeksiyon kaptığı teşhisi konuldu.

Paniğe neden olan hastayı takip eden gazetecilere açıklamada bulunan Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kenan Bayraktar, korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Bayraktar, hastada Mers ve Ebola virüsleri ile ilgili bir bulgunun bulunmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Korktuğumuz olmadı, Mers virüsü değil, yoldan gelmeye bağlı rahatsızlığı var. Enfeksiyon uzmanımız ve acil uzmanımız değerlendirdi, korkulacak bir durum yok. Hasta yakınları bize başka belirtilerden bahsetti. Hastanın muayenesinden bu belirtiler gözükmedi. Hastada Mers veya Ebola'yla alakalı bir bulgu yok.” Yapılan açıklamadan sonra acil servis ve diğer hastane personelleri normale döndü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.