Muş’ta Bir Ev Yandı, Bir Evin Çatısı Çöktü

Muş’ta Bir Ev Yandı, Bir Evin Çatısı Çöktü

Muş'ta Sanayi Sitesi yanında bulunan tek katlı müstakil evde çıkan yangın çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kıyık köyünde de bir evin çatısı çöktü. Her iki olayda can kaybı yaşanmazken...

Muş'ta Sanayi Sitesi yanında bulunan tek katlı müstakil evde çıkan yangın çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kıyık köyünde de bir evin çatısı çöktü. Her iki olayda can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

Sanayi Sitesi yanındaki Maşallah Garti'ye ait evde bilinmeyen nedenle yangın başladı. Kısa sürede alevlerin evi sarması üzerine itfaiyeye haber verildi. İtfaiye olay yerine gelmeden önce yangına müdahale eden sanayi esnafı, Garti ailesine ait bazı eşyaları yangından kurtarmayı başardı. Muş Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını evin bitişiğindeki diğer meskenlere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Evde hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan Muş’un Kıyık köyünde Murat Balkaya’ya ait evin damı çöktü. Meydana gelen çöküntü aile fertlerini uykuda yakaladı. Çöküntünün olduğu bölümde kimsenin olmaması ise büyük bir faciayı önledi. Ölümden döndüklerini söyleyen ev sahibi Murat Balkaya olayı şu şekilde anlattı: "Sabah saat 04.00'de büyük bir gürültüyle uyandık. Yataktan çıkıp dışarı çıktık sonra tekrar içeri girdiğimde evin damının çöktüğünü gördüm. Çocuklarımı dışarı çıkarttım. Evim zaten geçen senden beri bu şekilde."

'DERDİMİ KİMSEYE ANLATAMADIM'

Geçen yıldan beri birçok yere başvuruda bulunduğunu ve yetkililerin duyarsız kaldığını kaydeden Başlkaya, "Şu an dışarıda kalıyorum. Yardım istiyorum. Hiçbir imkânım yok. Zaten ben rahatsız olduğum için çalışamıyorum ve çok mağdurum. 8 kişilik bir aileyiz, bu 8 kişiye ben bakıyorum. Çocuklarım küçük ve hepsini okutuyorum ve onları okutmakta zorlanıyorum." dedi.

Sosyal yardımlaşma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne başvurduklarını fakat oradaki yetkililerin kendisi için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediklerini iddia eden Balkaya, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki yetkililer ferdi olarak bir şey yapamayız dediler. Bana biz yardımları genel yapıyoruz dediler. Ferdi olarak bir şey yapamayız. Siz yine de dilekçenizi buraya bırakın inceleyeceğiz bir şey çıktıysa çıktı, çıkmadıysa biz bir şey yapamayız dediler. Başvurmadığım bir yer kalmadı. Sabahtan akşama kadar bütün ilgili yerleri gezdim fakat hiçbirinden olumlu cevap alamadım." şeklinde konuştu. Evinin diğer kalan bölümlerinin de yıkılma tehlikesi olduğunu vurgulayan Balkaya, yetkililerin kendisine ve ailesine yardım eli uzatmasını beklediğini, il valisinin kendileriyle ilgilenmesini istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.