Muş’ta 25 Bin 700 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Muş’ta 25 Bin 700 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Muş’ta polisten kaçan bir araçta ve yol kontrolünde toplam 25 bin 700 paket kaçak sigara ve 50 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.Farklı tarihlerde yapılan yol kontrol çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Muş Emniyet Müdürlüğü,...

Muş’ta polisten kaçan bir araçta ve yol kontrolünde toplam 25 bin 700 paket kaçak sigara ve 50 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Farklı tarihlerde yapılan yol kontrol çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Muş Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, il genelinde kaçak sigara satan, nakleden suç şebekelerine ve şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Bitlis istikametinden Muş istikametine seyir halinde olan bir araç, usulüne uygun olarak durdurulmak istendiği, ancak; araç sürücüsünün tüm uyarılara rağmen kaçtığı belirtilip şu ifadelere yer verildi: "Yapılan takip neticesinde araç sürücüsünün aracı terk ederek bir evin çatısına gizlendiği tespit edilmiş ve şahıs burada yakalanmıştır. Olayın şüphelisi olarak gözaltına alınan A.H.T. isimli şahsın kullandığı araç içerisinde yapılan aramada 14 bin 600 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, olayın şüphelisi A.H.T. isimli şahıs hakkında 5607 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

Başka bir araçta yapılan aramada araç içerisinde 11 bin 100 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, olayın şüphelisi S.K. isimli şahıs hakkında 5607 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.” denildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin uyuşturucu madde satan, nakleden suç şebekelerine ve şahıslara yönelik yapılan çalışmalarında ise metruk bir binada yapılan kontrollerde; E.S., F.M. ve K.Y. isimli şahısların üzerinden toplamda 50 adet uyuşturucu hap olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Şahıslar yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü. Adli mercilere çıkarılan şüphelilerden E.S. ve K.Y. hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılırken F.M. ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.